Brysselissä kuin delfiini vedessä – ainakin jos Demokraattia on uskominen

Demokraatti julkaisi näytenumeron uudesta aikakausilehdestään. Pääsin itsekin hienolta näyttävään lehteen mukaan, joskin hieman erilaisessa roolissa kuin yleensä: Uiskentelen nimittäin Mikä meno -palstalla delfiinin kanssa!

Lue kevyellä silmäkulman pilkkeellä maustettu juttu alta.

Mukavaa viikonloppua!
————————————————————

Mikä meno meppi  Miapetra Kumpula-Natri?

Hyvä meno. Arki pyörii Brysselissä.

Onko Brysselin byrokratia  maineensa veroista?

No on! Suomeen verrattuna Brysselistä puuttuu perusluottamus ihmisiin ja digitalisaatio etenee asioissa uskomattoman hitaasti. Leimat ovat edelleen kovaa huutoa.

Kirpaisiko perusvaasalaista muuttaa Helsiinkiin?

Olen edelleen perheen vaasalainen nomadi. Tärkeintä oli muuttaa lasten arki Brysselistä Helsinkiin. Täältä minulla on lähes joka paikkaan lyhempi matka kuin Brysselistä. Ja eläminen Helsingissä on tarjonnut paljon paikalliseksotiikkaa. Lasten harrastusten takia on muukin kuin keskusta tullut tutuksi. Ja kirpaisee HJK-asujen pesu VPS-raitaan tottuneelle.

Merkittävin peukalonjälkesi  EU-kansalaisen elämään?

Puhelujen roaming-maksujen poisto.  Se näkyy niin tavallisen ihmisen elämässä kuin myös yrityspuolella esimerkiksi data-investointien kasvuna, mikä taas on edellytys datatalouden kasvulle.

Millä eväillä yksi meppi  voi vaikuttaa EU-parlamentissa?

Hankkimalla asema ja luottamus ensin oman ryhmän sisällä. Sillä tavalla alkaa saada merkittäviä tehtäviä.

Olet intohimoisen lukijan  maineessa. Syksyn kirjasuositus?

Kirjat ovat ihanaa vaihtelua direktiiviluonnosten lukemiselle. Syksyllä Brysselissä luimme perustamassani naisten kirjakerhossa Päivi Lipposen historiallisen romaanin. Historianopettajan varmuudella Lipponen yhdistää faktaa ja fiktiota. Lipponen osallistui Skypen välityksellä lukupiiriin.

Voimaeläimesi on delfiini.  Miksi?

Juureni ovat saamelaisuudessa ja luontosuhteeni on sen takia ehkä tavallista vahvempi. Delfiini on laumaeläin ja symbolisoi minulle ajattomuutta ja rajattomuutta, kuten myös meri. Lisäksi delfiini on maailman kauneimpia eläimiä ja se on myös älykäs. Uskon, että ihmisillä on vielä oppimista delfiinien viestintätavoista.

Kuvankaappaus Demokraatista 25.10.

Lisää blogista

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin puhe SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Hämeenlinnassa 17.11.2018

2018-11-17 15:13:07
  Hyvä ystävät, toverit, tuon teille Euroopan parlamentin meppivaltuuskunnan terveiset Brysselistä! Sosialidemokratia voi Suomessa [...]

Europarlamentaarikko Kumpula-Natri riemuitsee: Kotoa toiseen EU-maahan soitetut puhelut ja tekstarit halpenevat!

2018-11-14 16:54:01
Euroopan unioni asettaa hintakatot kotimaasta toiseen EU-maahan soitettaville puheluille ja tekstiviesteille. Euroopan parlamentissa juuri hyväksytyn [...]

Kumpula-Natri johtaa europarlamentin valtuuskuntaa Pariisiin – tapetilla internetin pelisäännöt

2018-11-12 10:58:37
Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri johtaa Euroopan parlamentin valtuuskuntaa YK:n koolle kutsumassa Internet Governance Forumissa Pariisissa. [...]

Nyt tulee hyvinvointitalous! Niin että mikä?

2018-11-08 14:23:13
Kirjoitin Demokraatin 8.11. ilmestyneeseen numeroon hyvinvointitaloudesta. Kummastuttaako termi? Perehdy tarkemmin [...]