Dream team – ja katse eteenpäin!

Tällä viikolla kuntavaalit alkoivat tuntua todelta, kun ehdokkaat ovat nyt selvillä. Olen iloinen, että Vaasassa saimme demareiden listalle paljon uusia, nuoria ja vanhoja, naisia ja miehiä, vaasalaisia ja vähäkyröläisiä. Iloinen olen myös kokeneista ehdokkaista, sillä näin siirtyy osaaminen uuteen valtuustoryhmään. […]

SDP:n 94 ehdokasta on niin laaja otos kaupunkilaisista, että kutsun sitä Dream teamiksi.

Demokratia tarvitsee tekijänsä. Useat puolueet ilmoittivat ehdokashankinnan vaikeudesta. On useita syitä olla lähtemättä mukaan, varmasti yhtä monia kuin kieltäytyjiä. Perheen, työn ja poliittisten tehtävien yhdistäminen on haastavaa (I know!), mutta myös palkitsevaa. Tulevat, vaikeatkin uudistukset kuntakenttään ovat lannistaneet joidenkin intoa lähteä ehdokkaaksi. Suositan rohkeutta katsoa eteenpäin: nyt jos joskus tehdään tulevaisuutta!

Olen jutellut monen ehdokkaaksi lähteneen ja myös sitä harkinneen, mutta pois jääneen kanssa. Olen yrittänyt innostaa mukaan.

Luottamustehtäviin menee aikaa, mutta kyllähän niistä myös valtavasti saa. Ja nyt on oiva hetki olla mukana, muutostilanteissa linjataan isoja, kaupunkilaisten hyvinvointiin merkittävästi vaikuttavia asioita.

Euroteema jyllännee myös kuntavaalikentillä. Toisaalta tämä on hienoa, sillä on äärimmäisen tärkeää, että käydään aktiivista ja laajaa kansalaiskeskustelua Euroopan, EU:n ja euron suunnasta.

Toisaalta voidaan aiheellisesti kysyä, ovatko euroaiheet kuitenkaan niitä kaikkein oleellisimpia kuntavaaliaiheita, koska niistä ei päätetä kuntatasolla.

Jotta myös tehtäisiin eikä pelkästään puhuttaisi, Vaasan demarien vaaliohjelmassa on konkreettisia ehdotuksia Vaasan kehittämiseksi. Ohjelmassa todetaan muun muassa, että uimahalliin tulisi saada 20 euron vuosikortti 65 vuotta täyttäneille vaasalaisille. Tämän lisäksi sieltä löytyy useita muita pieniä ja suuria linjauksia, esimerkiksi ikäihmisten hoitoon ja nuorisotakuuseen liittyen.

Vaasassa kaupunginvaltuustoon pyrkii tällä kertaa 430 vaasalaista ja vähäkyröläistä.

Tästä joukosta löytyy ihan varmasti jokaiselle sopiva ehdokas. Viime kuntavaaleissa äänestysprosentti oli Vaasassa 62,2. Tässä on runsaasti parantamisen varaa.

Innostamisen osallisuuteen päätöksenteossa ei pitäisi tyrehtyä matalan äänestysprosentin murehtimiseen! Kuntauudistuksessa on mahdollisuus lähidemokratian kehittämiseen.

Tämä on hyvä pitää mielessä myös vaalien välillä, jotta kuntalaisilla olisi äänestämisen lisäksi muitakin mahdollisuuksia vaikuttaa kotiseutunsa asioihin.

Julkaistu Pohjalaisessa 23.9.2012.

Lisää blogista

Palkkojen dumppaus loppuu - parlamentin päätös lähetettyjen työntekijöiden direktiivissä on hyvä

2017-10-17 14:48:44
Olen tyytyväinen Euroopan eiliseen parlamentin työllisyysvaliokunnan päätökseen suojella samapalkkaisuutta eurooppalaisilla työmarkkinoilla. Valiokunta [...]

Mepit vaativat suomalaistoimittajan tuomion kumoamista

2017-10-13 16:33:29
Lähetin tänään Turkin oikeusministerille ja EU-ministerille sekä Turkin EU-suurlähettiläälle kirjeen, jossa vaaditaan Turkkia kumoamaan [...]

SÄHKÖAUTOJEN LATAAMISTA HELPOTETAAN, RAKENNUSTEN ENERGIATEHOKKUUUS PARANEE

2017-10-11 12:32:10
Euroopan parlamentin energiavaliokunta hyväksyi juuri rakennusten energiatehokkuusdirektiivin. Se tarkoittaa lisää sähköautojen lataustolppia, runsaasti [...]

Lämpimästi tervetuloa vuosiseminaareihin!

2017-08-22 16:56:13
Mikä on unionin tila? Millainen on EU:n tulevaisuus, millä tasolla sen turvallisuus, kuka luotsaa EU:ta ja millä lihaksilla? Näitä ja monia muita [...]