EPP haluaa parlamentin johtoon tasa-arvoa vastustavan Berlusconin ystävän

Euroopan parlamentti valitsee tällä viikolla uuden puheenjohtajan, kun saksalainen sosialidemokraatti Martin Schulz lopettaa kautensa.

Parlamentin suurin ryhmä EPP on nyt nimennyt puheenjohtajakandidaattinsa, ja valinta on erittäin huolestuttava. Italialainen Antonio Tajani tunnetaan tasa-arvon vastustamisesta ja läheisistä väleistä Silvio Berlusconiin. Hän kuuluu Berlusconin Forza Italia -puolueeseen.

Tajani on toistuvasti äänestänyt parlamentissa tasa-arvoa vastaan. Hän vastusti esimerkiksi sukupuolten tasa-arvoon tähtäävää strategiaa vuosille 2015-2020 sekä on jatkuvasti vastustanut naisten oikeuksia ehkäisyyn, seksuaaliterveyteen ja päätöksiin omasta kehostaan. Hänen puheissaan naisen paikka on kotona.
Tajani vastustaa myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja on muun muassa väittänyt, että samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä lapset saavat väistämättä henkisiä vammoja. Väite on pahantahtoinen ja virheellinen.

Työseknnellessään komissaarina Tajani ehti ryvettyä niin sanotussa dieselgate-skandaalissa. “Vuosisadan yrityshuijaukseksi” kutsutussa skandaalissa paljastui, että Volkswagen oli vuosikausia asentanut dieselautoihin ohjelmistoja, jotka huijasivat päästömittauksia. Tajani oli tuolloin teollisuusasioista vastaava komissaari, joka kutsuttiin toistuvasti parlamentin ja muiden tahojen eteen selittämään, miten oli mahdollista, ettei hän saamistaan todisteistaan huolimatta muka tiennyt, että jotain epäilyttävää oli meneillään.

EPP mainostaa Tajania ”sillanrakentajaksi”. Forza Italia onkin menestyksekkäästi rakentanut siltoja esimerkiksi Berlusconin, median, oikeuslaitoksen ja mafian välille. Ihminen, joka haluaa kyykyttää yli puolta EU:n väestöstä, ei kuitenkaan voi rakentaa siltoja. Tajanin johtama parlamentti tarkoittaisi huonompaa Eurooppaa kaikille, jotka eivät ole miehiä, monille vähemmistöille sekä korruptiota vastustaville eurooppaisille.

Mikäli Tajani valitaan, ollaan tilanteessa, jossa sekä Euroopan parlamenttia, komissiota että neuvostoa johtaa oikeistolaista EPP-puoluetta edustava kuusikymppinen mies. Tämä ei vastaa monimuotoista Eurooppaa, jossa elämme.
Suomi tunnetaan EU:ssa tasa-arvostaan ja vapaudestaan. Toivon, että suomalaismepit äänestävät tasa-arvoa ajavaa ehdokasta.

Lisää blogista

Kirjoitukseni Pohjalaisessa 10.7.2018 Muovimeret, EU ja me

2018-07-13 11:52:41
Muovijäte merissä puhuttaa maailmaa. Mutta koskeeko asia vain valtameripyörteitä, Aasian tai Etelä-Amerikan rantoja? Tai Välimerta, jossa monet [...]

Terveisiä helteisestä Strasbourgista, jossa tekijänoikeusdirektiivi puhuttaa Euroopan parlamentissa

2018-07-03 14:51:40
Tekijänoikeusdirektiivistä heinäkuussa 2018

EU:n sisäiset puhelut halpenevat - EU sopuun telemarkkinoiden pelisäännöistä

2018-06-06 12:09:05
EU-instituutiot pääsivät myöhään keskiviikon vastaisena yönä sopimukseen Euroopan telemarkkinoita koskevasta sääntelypaketista. Osana pakettia päätettiin [...]

Hyviä uutisia EU:sta! Euroopan parlamentti äänesti tänään jäsenmaasta toiseen lähetettyjen työntekijöiden parempien oikeuksien puolesta

2018-05-29 18:08:54
Tänään tiistaina 29.5. parlamentti uudisti lähetettyjä työntekijöitä koskevan direktiivin. Uudistuksessa vahvistetaan jäsenmaasta toiseen lähetettyjen [...]