Miapetra

Olen 46-vuotias europarlamentaarikko. Aloitin työni Euroopan parlamentin jäsenenä, sosialistien ja demokraattien ryhmässä, heinäkuussa 2014.

Työni punaisena lankana on edistää työllisyyttä, lasten asemaa, perheiden jaksamista, hyvinvointipalvelujen parantamista ja energian kohtuuhintaa. Kannatan ilmasto- ja energiapolitiikkaan pitkäjänteisiä pelisääntöjä, joilla myös Suomi pärjää. Mielestäni vaikuttaminen ei saa loppua valtiomme rajoihin, vaan olemme osa Eurooppaa. Minua motivoi se, että saan joka päivä töissä kokea tekeväni tärkeää työtä meidän kaikkien paremman elämän puolesta.

Ennen uraani Euroopan parlamentissa työskentelin 11 vuotta kansanedustajana. Eduskuntaa edeltävään työuraani kuuluivat muun muassa pestit pääministeri Paavo Lipposen erityisavustajana sekä Eurooppalainen Suomi ry:n tiedottajana ja vt. toiminnanjohtajana. Suurimpia projekteja tuolloin olivat Euroopan unionista ja eurosta tiedottavat kampanjat. Täällä europarlamentissa ympyrä on siltä osin nyt sulkeutunut, vaikka tästähän se työ Euroopassa vasta alkaa!

Kotimaassa olen edelleen Pohjanmaan maakuntaliiton valtuuston puheenjohtaja, Vaasan kaupunginvaltuutettu olen ollut jo vuodesta 1997. Vaasalaisista ja pohjanmaalaisista juurista saa täällä Euroopassa olla monesti ylpeä, niin hienoa on alueen ja energiakeskittymän kehitys ollut.

Arjesta nautin perheeni, mieheni Pasin sekä lastemme Alvarin ja Klaaran, kanssa lasteni erilaisten ikuisten kysymysten parissa:

Alvar: ”Äiti, onko uutiset muka tärkeämpiä kuin lapset?”
Klaara: ”Miksi maailma on ikuinen?”

 

Lue lisää minusta täältä.

Terveisin,

allekirjoitus