fbpx
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuinka kohdata populismin nousu? -keskustelu Helsingissä

29.3.2019 @ 13:00 - 14:30

Progressiivinen yhteiskunta, kestävä tasa-arvo: miten kohdata populismin nousu?

Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden on nopeutettava siirtymistä kestävään yhteiskuntaan ja asettamaan kaikkien hyvinvoinnin poliittisen päätöksenteon ytimeen. Toistaiseksi kriisin sekä sosiaalista että ekologista luonnetta ei ole täysin ymmärretty. Ilmastonmuutosta, ympäristön pilaantumista tai luonnonvarojen heikkenemistä ei voida lähestyä vain ”ympäristöystävällisemmällä taloudella”. Kaksi muuta kestävän kehityksen dynamiikkaa – osallistava kehitys ja sosiaaliekologinen kehitys ovat yhtä tärkeitä. Tulevaisuuden politiikan on perustuttava näihin kolmeen dynamiikkaan, jos haluamme voittaa kriisit, jotka heikentävät demokratiamme ja Eurooppaa.

Miten kestävä kehitys ja tasa-arvo liittyvät populismiin? Miten kestävä kehitys ja tasa-arvo saavutetaan Euroopassa? Liity mukaan julkiseen keskusteluun tilaisuudessamme ”Progressiivinen yhteiskunta, kestävä tasa-arvo: miten kohdata populismin nousu”.

*** Keskustelu käydään englanniksi ***
*** Tilaisuuden alussa kahvitarjoilu ***

Keskustelemassa:
Alustus: Miapetra Kumpula-Natri, Euroopan parlamentin jäsen
Presidentti Tarja Halonen
Udo Bullmann, Puheenjohtaja, Sosialistien ja Demokraattien ryhmä Euroopan parlamentissa (S&D-ryhmä)
Niko Pyrhönen, Tutkija, Helsingin yliopisto
Keskustelua moderoi Maria Pettersson

Lisätietoja:
Kestävän tasa-arvon riippumattoman toimikunnan (ICSE) julkaisema raportti: https://www.progressivesociety.eu/publication/report-independent-commission-sustainable-equality-2019-2024

Raportissa on yli 100 riippumattomien asiantuntijoiden kanssa valmisteltua ehdotusta Euroopan tulevaisuuteen liittyen. Toimikuntaa johti Kreikan entinen työministeri ja talousministeri Louka Katseli sekä Euroopan sosialidemokraattisen puolueen PES:in entinen puheenjohtaja ja Tanskan entinen pääministeri Poul Nyrup Rasmussen.

Progressive Society: https://www.progressivesociety.eu/
S&D-ryhmä: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Tiedot

Päivämäärä:
29.3.2019
Aika:
13:00 - 14:30

Tapahtumapaikka

Tiedekulma
Yliopistonkatu 4
Helsinki, Suomi
+ Google Map