fbpx

MIAPETRA

 

Aloitin työni Euroopan parlamentin jäsenenä, sosialistien ja demokraattien ryhmässä, heinäkuussa 2014.

 

Työni punaisena lankana on edistää työllisyyttä, lasten asemaa, perheiden jaksamista, hyvinvointipalvelujen parantamista ja energian kohtuuhintaa. Kannatan ilmasto- ja energiapolitiikkaan pitkäjänteisiä pelisääntöjä, joilla myös Suomi pärjää. Mielestäni vaikuttaminen ei saa loppua valtiomme rajoihin, vaan olemme osa Eurooppaa. Minua motivoi se, että saan joka päivä töissä kokea tekeväni tärkeää työtä meidän kaikkien paremman elämän puolesta.

Suomalainen edelläkävijyys on meille suuri mahdollisuus koko EU:n tehdessä kaksoissiirtymää: ilmastonmuutoksen vaatimaa puhtaampaa energiaa ja kestävämpää taloutta sekä digitalisaation hyödyntämistä.

Ennen uraani Euroopan parlamentissa työskentelin 11 vuotta kansanedustajana. Eduskuntaa edeltävään työuraani kuuluivat muun muassa pestit pääministeri Paavo Lipposen erityisavustajana sekä Eurooppalainen Suomi ry:n tiedottajana ja vt. toiminnanjohtajana. Suurimpia projekteja tuolloin olivat Euroopan unionista ja eurosta tiedottavat kampanjat. Täällä europarlamentissa ympyrä on siltä osin nyt sulkeutunut, vaikka tästähän se työ Euroopassa vasta alkaa!

Terveisin,

EUROOPPALAISIA
KOETELLAAN

Elämme aikaa, jona taloudellinen matalasuhdanne ja korkea työttömyys koettelevat monia eurooppalaisia ihmisiä ja maita. Talousvaikeudet heijastuvat luonnollisesti kaikille politiikan sektoreille – harva asia on mahdollinen ilman rahaa.

BIOTALOUDELLA DRAIVIA EUROOPPAAN

Biotalous on viime aikoina saavuttanut vankan aseman ja suosion niin politiikassa kuin liike-elämässä. Sekä Suomi että Eurooppa kaipaavat kipeästi talouskasvua ja työpaikkoja ja biotalouden uskotaan tuovan molempia.

KOHTI DIGITAALISEN KEHITYKSEN EDELLÄKÄVIJYYTTÄ

Digitaaliunioni on yksi komission ja koko EU:n kärkihankkeista. Suomalaisena olen saanut huomata, että meillä on edelleen hyvä maine digipuolen osaajina ja edelläkävijöinä.