Eikö laki ja tuomio merkitse perussuomalaisille mitään?

Tiedote. Julkaistu 12.6.2012.

Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) ihmettelee hallintovaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon (ps) ja koko perussuomalaisen eduskuntaryhmän toimintaa.

– Jussi Halla-aho on saanut oikeuden tuomion lainvastaisesta toiminnasta. Korkein oikeus on tuominnut hänet uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Vielä tuomion jälkeen Halla-aho kirjoittaa tiedotteen, jossa ylimielisesti vähättelee toimintaansa ja oikeuden siitä langettamaa tuomiota Kumpula-Natri toteaa.

– Korkein oikeus on riippumattoman tuomioistuinlaitoksemme ylin aste, eikä sen päätös ole ”vain muutaman ihmisen henkilökohtainen mielipide”, kuten Halla-aho tiedotteessaan väittää, Kumpula-Natri toteaa. […]

– Jos perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei tee asialle mitään, eikä puutu tiedotteeseen, joka myös heidän nimiinsä laitetaan, antaa se oikeutta halveeraavan kuvan eduskunnasta. Lainsäätäjälle vallan kolmijako – lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja tuomiovalta – pitäisi olla arvokas asia isänmaan järjestyksen vuoksi. Eikö korkeimman oikeuden päätöksellä ole heille mitään merkitystä? Kumpula-Natri penää.

– Halla-ahon toiminta välittää kyseenalaisen viestin yhteiskunnassamme hyväksyttävästä toiminnasta. Tämä on todella ikävä juttu hallintovaliokunnan työskentelylle, eduskunnan arvovallalle ja Suomen kansainväliselle maineelle. Ei yksittäinen edustaja voi kuvitella nousevansa lain ja tuomiovallan yläpuolelle. Tätä asiaa ei tule painaa villaisella, Kumpula-Natri toteaa.

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä pitää tarpeellisena, että kaikki eduskuntaryhmät käsittelevät tilannetta yhdessä.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.