Kumpula-Natri kysyy kielipalvelukeskuksen perään

Tiedote. Julkaistu 8.6.2012.

Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) ihmettelee miksi valtion kielipalvelukeskuksen perustamisessa Vaasaan ei olla vieläkään edistytty. Kumpula-Natri on jättänyt kirjallisen kysymyksen aiheesta.

Valtion kielellisten käännöstöiden hajanaisuutta ja laadun parantamista on selvitetty useaan kertaan. Ratkaisuksi on ehdotettu valtionhallinnon kielipalvelukeskuksen perustamista, ja Vaasa on valikoitunut toistuvasti keskuksen sijoittamispaikaksi.

”Vaasan on nähty olevan paras mahdollinen toimintaympäristö riittävällä institutionaalisella perustalla ja rekrytointipohjalla. Vaasassa onkin erinomaiset lähtökohdat kielipalvelukeskuksen sijoittamiselle. Kaupunki on kaksikielinen ja kääntäjiä koulutetaan Vaasan yliopistossa” Kumpula-Natri toteaa. […]

Nykyisten ostopalveluiden keskittäminen yhteen paikkaan tuottaisi valtionvarainministeriön arvion mukaan säästöjä, lisäisi osaamisintensiivisyyttä ja mahdollistaisi ammatillisen kehittymisen, mikä taas näkyisi palvelujen parempana laatuna ja lisäisi pitkällä aikavälillä tuottavuushyötyä. Valtionvarainministeriön alustavien arvioiden mukaan keskuksen perustaminen koskisi 20-40 henkilötyövuotta.

”Kysyn, miksei kielipalvelukeskuksen perustaminen ei ole toteutunut, vaikka sille olisi varsin vahvat taloudelliset ja laadulliset perusteet” Kumpula-Natri ihmettelee.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.