Kumpula-Natri tutustumassa Espanjan tilanteeseen

Tiedote. Julkaistu 19.6.2012

Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) on vierailulla Madridissa. Kumpula-Natri tapaa kaksipäiväisellä matkallaan Espanjan valtionvarain- ja julkishallinnon ministeriön sekä ulkoministeriön virkamiehiä. Tämän lisäksi hän keskustelee kollegansa, Espanjan EU-valiokunnan puheenjohtajan kanssa ja tapaa myös muita EU-valiokunnan jäseniä.

”Espanjan hakema pankkisektorin lujittamiseen tarkoitettu tuki puhutti viime viikolla Suomen eduskunnassa. Tukeen liittyvät yksityiskohdat ovat vielä sopimatta, mutta Suomen linja pysynee neuvotteluissa tiukkana, kuten se on koko kuluneen vuoden pysynyt” Kumpula-Natri toteaa Madridista.

”Espanjalle nyt annettava tuki oli paras huonoista vaihtoehdoista. Suomalaisten veronmaksajien riskit minimoidaan. Tuki on yksi askel talouskriisistä nousemiseen” Kumpula-Natri lisää. […]

”Olen tällä lyhyellä vierailullani saanut mahdollisuuden kuulla espanjalaisten tuntoja tukeen ja kriisiin liittyen.  Espanja on Euroopan neljänneksi suurin talous, joten sillä on merkittävä rooli euroalueen tulevaisuuden rakentamisessa. Espanjan valtionvelka on siedettävällä 70 prosentin tasolla bruttokansantuotteeseen verrattuna, mutta maan pitää harjoittaa tiukkaa finanssipolitiikkaa ja rakentaa kasvuedellytyksiä jotta valtiontalous saadaan terveille urille” Kumpula-Natri toteaa.

”Espanjassa on hälyttävän korkea nuorisotyöttömyys, joka on seurausta laina- ja rakennuskuplan puhkeamisesta. Maassa joka toinen nuori on työtön. Näin korkeilla lukemilla voi olla jo merkittävää vaikutusta yhteiskuntarauhaan. Valtiontalouden tervehdyttäminen on äärimmäisen tärkeää Espanjassa, mutta pelkillä säästöillä ei sielläkään saada tuloksia aikaan. Kasvua tarvitaan, jotta nuorisotyöttömyys saadaan laskuun” Kumpula-Natri toteaa.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.