Rahoitusalankin tulee kantaa vastuuta

Tiedote. Julkaistu 7.6.2012.
Suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) penää vastuunkantoa rahoitusalalta. Hänen mukaansa ensimmäinen ehto on, että ala varautuu ongelmiin myös itse, eikä automaattisesti oleta veronmaksajien korjaavan vahingot.

”Rahoitussektorin kaatumista joudutaan ehkäisemään myös julkisin varoin rahoitetuin toimin. Lähtökohtana ei kuitenkaan voi olla että veronmaksajat joutuvat aina alan tappioiden korjaajiksi. Rahoitussektorille kelpaavat voitot, mutta tappioksi eskaloituneet riskit eivät. Ei ole oikein, että tuloveroista ja muista kansalaisilta kerätyistä veroista rahoitettaisiin rahoituslaitosten kriisiä säännönmukaisesti”, Kumpula-Natri toteaa. […]

Miapetra Kumpula-Natri suhtautuu nihkeästi ehdotukseen käyttää Euroopan vakausmekanismia (EVM) suoraan pankkitukeen. Nyt tuen ehto on, että ensin pankin omistajat, sitten kotimaa ja vasta kolmantena EVM voi antaa tukea, ja sekin jäsenmaalle.

”Valtion ja pankin välisen siteen katkaiseminen on outo perustelu EVM:n käyttämiseksi suoraan pankkitukeen, sillä EVM on täysin valtioiden rahoittama järjestelmä”  Kumpula-Natri toteaa viitaten Euroopan komission varapuheenjohtajan Olli Rehnin perusteluihin suoralle pankkituelle.

”Rahoitusalan transaktiot ovat ainoita verottomia kaupankäynnin muotoja. Tämä ei voi jatkua. Sosialidemokraattien laajalti Euroopassa esittämä rahoitusmarkkinavero on saatava muotoon, joka käy myös nykyisin kyseistä veroa kohtaan kriittisille Iso-Britannialle ja Ruotsille” Miapetra Kumpula-Natri toteaa.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.