Turha kansanäänestysehdotus Sipilältä

Tiedote. Julkaistu 21.6.2012.

Keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä on tehnyt oudon avauksen. Hänen mielestään Suomessa pitää järjestää kansanäänestys, jos Suomi olisi siirtymässä yhteisiin velkoihin eli eurobondeihin.

– Tämän hallituksen linjaan velkojen yhteisvastuullisuuteen eli eurobondeihin meno ei sovi, sanoo  kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri, sd. – Enkä oikein usko Suomessa olevan muutakaan hallituspohjaa, joka velkojen yhteisvastuullisuuteen menisi, hän jatkaa.

Eduskunnan suuren valiokunnan eli EU-asioita käsittelevän valiokunnan puheenjohtajana Kumpula-Natri pahoittelee, että uutena puheenjohtajana Sipilä ei huomioi Suomen EU politiikan parlamentarismia, kun hän kertoo pelkäävänsä, että Suomen linjasta päätetään eduskunnassa vasta, kun mitään ei ole enää tehtävissä. […]

– Suuri valiokunta ottaa kantaa jokaiseen Suomen linjaukseen ennen niistä päättämistä EU:ssa. Yhteisvastuuseen veloista eurobondien avulla Suomen osallistumiseen ei hallitus edes saisi suuren valiokunnan tukea, joten pidän keskustan vihjailua tuplasti turhana ja hämäyksenä.

Oikeastaan Sipilän painavin lause on toive euron pystyssä pysymisestä. Sen eteen on jouduttu toimimaan lainapaketein, jottei kriisimaat vedä muita maita tarpeettoman huonoon kierteeseen mukanaan. Yritysjohtajana odotan Sipilältä ratkaisuehdotusavauksia eurokriisiin, Kumpula-Natri päättää.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.