Kumpula-Natri tyytyväinen Kauhavan nimeämisestä tukialueeksi

Valtioneuvosto on tänään päättänyt nimetä Kauhavan tukialueeksi johtuen paikkakunnan varuskunnan lakkauttamisesta. Kauhavan lisäksi tukialueeksi nimettiin Jämsän, Keuruun, Joensuun ja Kotka-Haminan seutukunnat sekä Lahden alue. Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) iloitsee valtioneuvoston päätöksestä.

”Päätös siirtää lentosotakoulu ja siihen liittyvät toiminnot pois Kauhavalta oli kova yllätys ja raskas isku Kauhavan alueelle. Tukialueeksi nimeämisen myötä Kauhavalla on nyt mahdollisuudet ponnistaa takaisin jaloilleen” Kumpula-Natri toteaa. […]

”Vieraillessani keväällä Kauhavalla puhuimme siitä kuinka tärkeää on, että alue tietää hyvin omat tarpeensa ja vahvuutensa, ja osaa myös ennakoida tulevia mahdollisia vahvuusalueita. Tukialueeksi nimeäminen on valtioneuvoston kädenojennus Kauhavalle ja tärkeä osa seudun tulevaisuuden kehittämisen eteen tehtävää työtä. Alueen oma aktiivisuus hankkeiden kehittämisessä on keskeisessä asemassa” Kumpula-Natri toteaa.

”Nyt on toivottavaa, että hankkeita voisi tukea ja käyttää luovasti ja hallitus kykenee toimimaan yli ministeriörajojen. On tärkeä löytää kestävät kohteet tulevaisuuden kehittämiseen. Yksi näistä on Kauhavan yrittäjäopiston kehittäminen”, Kumpula-Natri lisää.

Kauhavan seutukunta nimettiin tukialueeksi vuoden 2015 loppuun asti. Tukialueiden lisäksi torstaina nimettiin kolme äkillisen rakennemuutoksen aluetta: Oulun ja Raaseporin seutukunnat sekä Kemiönsaaren kunta. Sekä äkillisen rakennemuutoksen alueiden että tukialueiden tukitoimiin voidaan käyttää EAKR- ja ESR-rahaa, kuten myös Tekesin ja Finnveran rahoituskanavia. Vuoden 2013 talousarviossa on varattu varuskuntien lakkauttamisesta johtuviin tukitoimiin 15 miljoonaa euroa.

 

 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.