Pieniä suuria asioita

Vaasan menestyksen eteen tarvitaan suuria tekoja, jotta alueella on työtä ja tulot kunnossa. Palvelujen laatu ja kuntalaisten elämänlaatu kuuluvat yhteen. Palvelujen kehittämisessä tarvitaan myös pieniä tekoja.

Esittäisin tulevalle valtuustokaudelle kolme tekoa, pieniä kaupungin mittakaavassa, suuria lapsen, nuoren ja vanhuksen arjessa.

Vaasassa toimii aamu- ja iltapäiväkerhoja. Tilojen käyttö tulee kartoittaa. Kerhoissa voisi myös tarjota enemmän taitoaineita ja iloja. Mitä jos kaupunkimme vieraskielisiä osaajia vetäisi kerhoja, joissa voisi leikkien oppia kiinaa, espanjaa tai venäjää? Mahdollistetaan vaikka Vepsun mallin mukaisesti lisää liikuntaleikkejä. Taiteilijoiden rengas voidaan valjastaa vetämään kulttuurihetkiä. Paitsi että lapsillamme olisi mielekästä tekemistä, he myös samalla oppisivat uusia asioita!

Toiseksi meidän tulee parantaa vanhusten ulkoilumahdollisuuksia. Tänä vuonna on käyty kiivasta keskustelua vanhusten hoitajien vähimmäismäärästä. Kävin läpi kaikkien vaasalaisten hoitokotien ja vuodeosastojen tilanteen ja vähimmäisvaatimukset täytetään. Hyvä! Tiedämme kuitenkin, että useat vanhukset eivät pääse ulkoilemaan. Tartutaan tähän!

Kolmas teko arjen parantamiseksi on huomion kiinnittäminen työllistämiseen. Nuorison yhteiskuntatakuu tulee auttamaan viimeistään voimaan astuessaan heinäkuun alusta, mutta samanaikaisesti on huomioitava muita epäkohtia: miksi useat hallintokuntamme eivät työllistä yhtä ainoaa vaikeasti työllistettävää?

Näistä valtuuston pöydällä pienistä asioista muodostuu parempi kaupunki ja toimiva arki. Vaasassa on paljon mahdollisuuksia!

 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.