Rahoitusmarkkinavero tärkeä osa rahoitussektorin vastuun toteutumista

”Kuntavaalikentällä on veroparatiisikeskustelu käynnistynyt toden teolla SDP:n vaaliavauksen jälkeen, näin myös useissa keskusteluissa sateisessa Vaasassa tänään. Ilahduin valtavasti Rehnin vakavasta suhtautumisesta etsiä asiaan ratkaisuja myös unionitasolla. Kun valtiovarainministeri Urpilainen vie asiaa eteenpäin hallituksessa ja kuntien tahtotila vahvistuu, voi käänne parempaan alkaa!” Kumpula-Natri sanoo. […]

Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) pitää rahoitusmarkkinaveroa tärkeänä osana toimissa rahoitussektorin vastuun kasvattamiseksi.

”Rahoitussektorilla ei voi olla erityisoikeutta välttyä verotukselta. On tärkeää, että rahoitussektorikin kantaa oman kortensa kekoon. Tämä on myös komission peruste verolle, kuten Euroopan komission varapuheenjohtaja, talouskomissaari Olli Rehn muistutti Ylen Ykkösaamussa tänään. Ei ole hyväksyttävää, että osakekaupoista ei suostuta maksamaan veroa ollenkaan” Kumpula-Natri toteaa.

”Viron hallitus suhtautuu suopeasti rahoitusmarkkinaveroon. Tämä on hieno uutinen ja osoitus Viron rohkeudesta keskustella ennakkoluulottomasti veron mahdollisuuksista” Kumpula-Natri sanoo.

”On kummallista, jos kokoomus on valmis suoralta kädeltä hylkäämään ajatuksen siitä, että Suomi lähtisi mukaan rahoitusmarkkinaveron valmisteluun. Valmistelu ja käyttöönotto ovat kaksi eri asiaa. Suomi on ollut, ja Suomen tulisi vastaisuudessakin olla, vahvasti mukana alusta lähtien EU-neuvottelupöydissä. Vain siellä pystytään vaikuttamaan siihen, minkälaiseksi vero muodostuu”, Kumpula-Natri toteaa.

Komission esityksen mukaan rahoitusmarkkinavero kerättäisiin EU:n budjettiin, mutta se vähentäisi vastaavasti veroa keräävien jäsenmaiden jäsenmaksuja. Rahoitusmarkkinaveroa rakennetaan niin, että se pyrkii minimoimaan kilpailuhaitat. Nyt esitetyssä mallissa sitä kerättäisiin 0,1 prosenttia osake- ja lainakaupasta sekä 0,01 prosenttia johdannaiskaupasta.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.