Työhyvinvointi on hyvinvointivaltion kivijalka

SAK:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista menisi töihin sairaana, jos kokoomuksen esitys sairauslomakarenssista toteutuisi. Kansanedustaja, suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) ei ole yllättynyt kyselytutkimuksen tuloksista.

”Palkanmenetys olisi iso isku varsinkin pienituloisille. He olisivat pakotettuja menemään töihin sairaanakin. Sairauslomakarenssi lisäisi sairaana työskentelyä ja tämä taas kasvattaisi tartuntavaaraa työpaikoilla ja pidentäisi sairaslomia” Kumpula-Natri toteaa. […]

”Sairauslomakarenssi osuisi kipeästi myös sairasta lasta kotiin hoitamaan jäävään vanhempaan. Tutkimus ei kerro, moniko veisi myös kipeää lasta päiväkotiin. En haluaisi, että työnsä tunnollisesti tekevät isät  ja äidit joutuisivat valitsemaan. Kyse on myös paljon puhutusta työn ja perheen yhteensovittamisesta. Harvoin tehdään näin isoja esityksiä väärään suuntaan”, Kumpula-Natri tuohtuu.

”Suomalaisilla on hyvä työetiikka. Kun ollaan töissä, töitä myös tehdään. Työurien pidentyminen ei toteudu piiskaa heiluttamalla, vaan hyvällä johtamisella ja hyvällä työilmapiirillä. Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi ovat hyvinvointivaltiomme kivijalkoja, joiden avulla Suomi saadaan taas kasvu-uralle” Kumpula-Natri sanoo.

Kokoomuksen esityksen mukaan työntekijät eivät saisi ensimmäiseltä sairauslomapäivältä palkkaa ja kahden seuraavan sairauslomaviikon aikana työntekijä saisi 80 prosenttia palkastaan. SAK:n kyselytutkimuksen toteutti TNS Gallup. Tutkimuksen mukaan 70 prosenttia suomalaisista torjuu kokoomuksen esityksen.

Tiedote 15.10.2012.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.