Omaishoitajien työlle sen ansaitsema tuki

Sotainvalidien Veljesliiton Rannikko-Pohjanmaan piirin kesäjuhlassa Karperö-järven rannalla puhunut kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) odottaa omaishoitajien tilanteeseen parannuksia.

”Heinäkuun alusta voimaan tuleva vanhuspalvelulaki on iso edistysaskel. Seuraavana on omaishoitajien vuoro. Kansallisen omaishoidon kehittämisohjelma on parhaillaan lausuntokierroksella. Hoitopalkkioiden taso tulisi tarkastaa, mutta emme saa unohtaa myöskään omaishoitajien kaipaamaa ja ansaitsemaa muuta tukea, esimerkiksi vapaiden, terveydenhuollon ja vastuuhenkilöiden nimeämisen kautta”, Kumpula-Natri sanoi.

”Omaishoitajat ovat valtava voimavara. He mahdollistavat iäkkäiden, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvän hoidon kotona. Omaishoitajien tekemä hoitotyö myös säästää kuntien menoja mittavasti. Omaishoito maksaa kunnalle noin 14 000 euroa vuodessa ja muun hoidon kustannukset vaihtelevat 40 000- 70 000 euroon hoidettavaa kohden” Kumpula-Natri totesi.

Vanhuspalvelulaissa korjataan epäinhimillinen tilanne, kun ikääntyneet avioparit pääsevät lain myötä tulevaisuudessa asumaan samaan hoitokotiin.

”Lupaan varmistaa, että sama oikeus ulotetaan myös sairas- ja veljeskoteihin, joita mm. Sotainvalidien veljesliitto ylläpitää”, Kumpula-Natri sanoi.

Tiedote julkaistu 20.6.2013.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.