Majakoiden turvallisuusmääräyksiä kohtuullistettava

Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrin (sd) mielestä majakoiden turvallisuusmääräyksiä on kohtuullistettava. Liikenneviraston tarkastusten vuoksi ainakin kuusi majakkaa joudutaan sulkemaan jo tänä kesänä, sillä ne eivät täytä liikenneviraston mukaan tämän päivän turvallisuusstandardeja, kuten hätäpoistumistiemääräyksiä ja määräyksiä riittävästä valaistuksesta ja sammutusvälineistöstä.

”Majakoita on hyvin monenlaisia. Onko tosiaan niin, että turvallisuusmääräykset ovat samoja sellaisissa majakoissa, joissa vierailu on hetkellinen piipahdus ja sellaisissa, joissa on yöpymismahdollisuus”, Kumpula-Natri ihmettelee.

”Turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää, mutta tuntuu kohtuuttomalta vaatia hätäpoistumistietä kaikkiin majakoihin. Majakkavierailut voisi toteuttaa turvallisesti esimerkiksi rajoittamalla vieraiden määrää”, Kumpula-Natri toteaa.

”Pelastusviranomaisten kanssa on voitava löytää kompromissi majakoille asetettujen turvallisuusvaatimusten kohtuullistamisessa. Kansalaistaju ei ymmärrä nyt tehtyä viranomaistulkintaa. Toivon, että hallitus pystyy palauttamaan asian järkevälle tolalle jo ennen elokuun kansainvälistä majakkapäivää, jotta saaristoa elävänä pitävät majakat olisivat nykysuomalaistenkin ilona. Majakat ovat arvokasta kulttuuriperintöä ja niiden merkitys on suuri niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkailijoille”, Kumpula-Natri sanoo.

”Esimerkiksi Kaskisten Sälgrundissa vieraili viime kesänä pelkästään kansainvälisenä majakkapäivänä 500 ihmistä. Tänä vuonna majakka on ollut pakko pitää suljettuna koko kesän”, Kumpula-Natri harmittelee.

Kumpula-Natri on jättänyt tänään majakoiden turvallisuusmääräyksistä kirjallisen kysymyksen.

Tiedote julkaistu 1.7.2013.

 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.