Komissaarikuulemisia ja tiukkoja kysymyksiä

Kuluvien viikkojen aikana Euroopan parlamentti kuulee tulevaan Junckerin komissioon esitettyjä komissaareja. Näiden kuulemisten pohjalta parlamentti päättää, ovatko henkilöt päteviä ja sopivia hoitamaan heille esitettyjä tehtäviä. Kuulumisia voit kätevästi seurata netin kautta esimerkiksi seuraavissa osoitteissa:
http://ephearings2014.eu/epdashboard
http://www.elections2014.eu/fi/new-commission/hearings

Miapetran valiokunta  ITRE kuulee peräti kahdeksaa komissaaria:
Güntre Oettinger, digitaalitalous- ja yhteiskunta
Carlos Moedas, tutkimus, tiede ja innovointi
Miguael Arias Cañete, ilmastotoimet ja energia
Elżbieta Bieńkowska, sisämarkkinat, teollisuus, yrittäjyys ja pk-yritykset
Alenka Bratušek, energiaunioni (varapuheenjohtaja)
Jyrki Katainen, työllisyys ja kasvu, investoinnit sekä kilpailukyky (varapuheenjohtaja)
Maroš Šefčovič, Liikenne ja avaruuspolitiikka
Tibor Navracsics, Koulutus, kulttuuri, nuoriso ja Euroopan unionin kansalaisuus
Andrus Ansip, digitaaliset sisämarkkinat (varapuheenjohtaja)

Lisäksi työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunta, jossa Miapetra on varajäsenenä, kuulee niin ikään useaa komissaariehdokasta.

Kuulemisista kaksi ensimmäistä on jo takanapäin, ja Miapetra on päässyt esittämään molemmissa kuulemisissa kysymyksen tentattavalle komissaarille.

Oettingerilta kysyimme seuraavaa:

”Linjauksenne ulottaa digipalvelut kaikkien ulottuville on tärkeä. Haaste on kova, sillä 20% eurooppalaisista ei ole käyttänyt internetiä. Digitalisaatio on mahdollisuus kaikille aloille. Pieniä startuppeja syntyy, mutta onko teillä ideoita miten jälleenteollistamisessa voi hyödyntää digitalisaatiota?Digitaaliset sisämarkkinat ovat edenneet hitaasti, väitittekö äsken, että se johtuu pienistä operaattoreista? Minä en näe, että suuruus ja edistystaso korreloisivat tai syy olisi operaattorien määrässä. Säätelyn pitäisi olla reilua kilpailulle ja sallia kärki-innovaatioita koko maailmalle.
Tämä filosofinen loppukysymys insinöörille.
Otsikkonne on kaksiosainen, digitalous ja digiyhteiskunta. Digitalisaatio lyö koko yhteiskunnan läpi. Se muuttaa myös työn kuvaa ja käsitettä. Aiotteko valmistella linjauksianne yhdessä yhteiskunnan kanssa, myös kansalaisjärjestöjen ja ammattiliittojen kanssa?”

Vastauksessaan ehdokas halusi tehdä yhteistyötä ammattiliittojen ja työmarkkinaosapuolten kanssa, sekä avoimesti eurooppalaisten kanssa.

Ensimmäiseen kysymykseen hän korosti, että meillä on oltava 2-3 eurooppalaista suuryritystä niin ohjelmistossa kuin laitteistoissakin. Näin pääsemme mukaan pääomamarkkinoille. Amerikkalaismarkkinat ovat lähes yhtä suuret kuin Euroopan. Pitää siis olla rohkeutta antaa muutamien kasvaa. Tämä ei kuitenkaan poista alueellisten palveluiden tarvetta, molempia tarvitaan terveeseen kehitykseen.

 

Mitä mieltä sinä olet?

 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.