Demarimepit Jaakonsaari ja Kumpula-Natri Kataisen tukena – kohti työpaikkoja ja kasvua

Euroopan parlamentti on tänään äänestänyt ja hyväksynyt uuden EU-komission. Parlamentin jäsenet tekivät äänestyspäätöksensä täysistuntoa edeltäneiden viikkojen aikana pidettyjen komissaarikuulemisten pohjalta. Myös Suomen pääministerin tehtävät keväällä jättänyt Jyrki Katainen on saanut EU-parlamentilta siunauksen valinnalleen komission kasvusta, työllisyydestä ja taloudesta vastaavaksi varapuheenjohtajaksi.

Parlamentin suomalaiset demariedustajat Miapetra Kumpula-Natri ja Liisa Jaakonsaari tukivat Kataisen valintaa komission varapuheenjohtajaksi, vaikka talouskuripolitiikasta tunnetun Kataisen sopivuudesta työllisyys- ja kasvuasioiden vetovastuuseen käytiin sosialidemokraattien ryhmässä kiivasta keskustelua. ”Kataisen suurena haasteena uudessa tehtävässään on nyt Euroopan yskivän talouden saattaminen kasvu-uralle sekä massa- ja nuorisotyöttömyyden selättäminen”, toteavat Jaakonsaari ja Kumpula-Natri.

Jean-Claude Junckerin komissio aloittaa työnsä marraskuun alussa. Parlamentin demariryhmän osalta odotukset kohdistuvat erityisesti luvattuun 300 miljardin euron investointipakettiin, jonka tulisi edistää kasvu- ja työllisyystavoitteiden saavuttamista.

”Komissiolla ja Kataisella on nyt näytön paikka siinä, että tämä kasvupaketti saadaan käyttöön ja jaettua tavalla, joka tukee sosiaalisesti kestävää kasvua koko Euroopassa.” summaavat Kumpula-Natri ja Jaakonsaari lähtöasetelmia uuden komission aloittaessa työskentelynsä.

 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.