Terveisiä parlamentin hulinasta!

Ystävät,

Paljon on taas ehtinyt tapahtua, vaikka loman päättymisestä on vasta kuukausi. Päivät täyttyvät valiokunnista, S&D-ryhmän kokouksista, erilaisten intressiryhmien tapaamisista ja monenlaisista seminaareista ja iltatilaisuuksista. Työskentely onkin näin uuden parlamenttikauden aluksi ollut aikamoista juoksua pitkin parlamentin loppumattomia käytäviä.

Valiokuntatyöskentely ja lainsäädäntötyö on lähtenyt täysillä käyntiin ja myös ensimmäinen noin sanotusti oikea tehtävä on nyt osaltani napattu. Toimin varjoraportöörinä energia- ja teollisuusasioiden valiokunnan muodostaessa mielipidettään pienten- ja keskisuurten biopolttolaitosten pienhiukkaspäästöjä koskevaan direktiiviin. Tehtävänäni on siis toimia Socialist & Democrats ryhmän osalta porukassa, joka koordinoi ja neuvottelee valiokunnan kannan. Varsinaisen päätökseen asiasta tekee myöhemmin ympäristövaliokunta. Nämä pestit ovat monelle omituisen ja kaukaisen kuuloisia, mutta mielettömän tärkeä osa mepin työtä ja hyvä tilaisuus päästä osoittamaan osaamisensa oman ryhmän sisällä ja muutoin. 

Sosiaali- ja työllisyysasioiden valiokunnassa puolestaan puhuttavat, ja aiheesta, nuorisotyöttömyyden ratkaisut. Vaikka tilanne kotimaassakin vaatii vielä paljon toimia, oli kuitenkin mukava päästä haastateltavaksi eurooppalaisen televisiokanavan asiaa käsittelevään raporttiin, Suomi kun hankaluuksien keskelläkin näyttäytyy komission raporteissa kuitenkin eurooppalaisittain varsin hyvässä valossa.

Kaikista eniten parlamentin väkeä aina meistä parlamentin jäsenistä tiedotusosastoon saakka työllistävät kuitenkin tällä viikolla käynnistyvät komissaarikuulemiset. Näissä parlamentti kuulee esitettyjä komissaareja ja päättää sitten haastatteluiden perusteella, että ovatko nämä sopivia ja päteviä hoitamaan tehtäviään. Oma valiokuntani ITRE kuulee peräti kahdeksaa komissaaria!! Siihen kun lisää vielä työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunnan, jossa olen varajäsenenä, on kuulemisia aikamoinen määrä.

Itse olen päässyt esittämään kysymykset ryhmäni puolesta tähän mennessä digitaalitalouskomissaariksi esitetylle Oettingerille sekä innovaatioasioista vastaamaan esitetylle Carlos Moedasille. Edessäkin päin on puheaikaa varattuna, nimittäin digitaalisista sisämarkkinoista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi esitetylle Ansipille sekä Suomen omalle komissaariehdokkaalle Jyrki Kataiselle. Käynnissä ovat siis pitkät, mutta jännittävät viikot! Kuulumisia kannattaa seurata myös siellä Suomessa, sillä ne ovat mielenkiintoinen näköala siihen, mitä EU:ssa tulee tapahtumaan.

Arkikin pyörii jo mukavasti. Olen käynyt kerran viikossa Suomessa, mutta panostanut myös  lasten kanssa olemiseen viikonloppuisin. Heilläkin on täällä uutta melkoisesti! Eka- ja tokaluokkalainen (juuri 6v ja kesällä 8v) käyvät koulubussilla Eurooppakoulua, jossa on peräti 11 kielilinjaa (myös Suomi) ja yli 3000 oppilasta ikäluokissa 4-18. Välitunneilta kuulen fudistuloksia matseista, joita käydään joukkueilla Suomi – Saksa, Suomi – Portugali… 

Kovaa on tänne muuttamisessa kalustaminen, kun koko asunnossa ei keskieurooppalaisittain ole yhtä ainoaa vaatekaappia valmiina! Pahvilaatikoita siis riittää edelleen…

Brysselin tiimi on myös täydentynyt ja lähtenyt sitä myöten käyntiin täydellä teholla, kun avustajatiimi on saatu kokonaisuudessaan paikalle. Kuten moni on saattanut huomata, minua avustavat täällä Brysselissä Tuomas Nirkkonen, Susanna Salovaara ja Marina Lampinen. Tuomas vastaa ensisijaisesti energia- ja teollisuusasioista ITRE-valiokunnassa, Susanna sosiaali- ja työllisyysasioista ja Marina innovaatiopolitiikasta, viestinnästä sekä sidosryhmistä ja Ahvenanmaasta. Olipa avustajatiimi päässyt Teoston kutsuilla Tommi Läntisen kainaloonkin, olivat seuraavana aamuna aika muikeina.

Kaiken tämän kiireen keskellä täällä käytävillä tulee aina edelleen kiitollinen olo siitä, että saan olla täällä teidän, suomalaisten ja eurooppalaisten etua ajamassa. Muistakaa olla tänne päin yhteydessä. Tehdään tämä matka yhdessä!

Terveisin,
Miapetra ja tiimi

Keräämme näihin kuulumisiin myös menneitä tapaamisia erilaisten sidosryhmien ja intressitahojen kanssa. Näin näette helposti minkälaisia asioita ja tapaamisia täällä parlamentissa oikein pyörii.

 

1.9. lounas PALTA ry:n kanssa
3.9. aamiainen Fennovoiman kanssa
3.9. tapaaminen Suomen pysyvän EU-edustuston virkamiesten kanssa
3.9. illallistapaaminen – Metsäteollisuus, UPM, Metsä Group
4.9. Tapaaminen ST1 kanssa
5.9. Tapaaminen ABB:n kanssa
5.9. Tapaaminen ajankohtaisista asioista TEM:n ylijohtaja Hämäläisen kanssa
8.9. Tapaaminen eduskunnan Brysselin toimiston kanssa
9.9. Tapaaminen Pirkanmaan liiton aluekehitysjohtajan Alasentien kanssa
9.9. Tapaaminen Turun ja Varsinais-Suomen EU-toimiston kanssa
10.9. Tapaaminen – UPM
10.9. Fortumin illallinen europarlamentaarikoille
11.9. Tapaaminen teknologiateollisuuden kanssa
12.9. Afterworkit tukijoiden kanssa Helsingissä
16.9. Lounas Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan kanssa
1
6.9. Tapaaminen Keskipohjalaisen kanssa
16.9. Tapaaminen Euroopan metalli-, insinoori-, ja teknologiateollisuuden tyonantajat
1
7.9. Haastattelu Maaseudun tulevaisuuteen
17.9. Tapaaminen – The European Direct Selling Association
19.9. Tapaaminen TEM:n virkamieskunnan kanssa Cleantech, biotalous, innovaatiopolitiikka
19.9. Tapaaminen TVO:n kanssa
2
3.9. Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development -työryhmän aamiainen
23.9. Tapaaminen Parlamentin tutkimuspalveluiden kanssa
23.9. Tapaaminen Länsi-Suomen aluetoimiston kanssa
23.9. Tapaaminen Arizona Chemical, Forchem and Respol Resinas S.A.
2
3.9. Lounas pysyvän edustajan Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuven kanssa
23.9. Tapaaminen SSAB/Outokumpu
24.9. Tapaaminen Julia Lindholmin ja Wille Valveen kanssa Ahvenanmaa-asioista
24.9. Teoston kulttuurikummilounas
25.9. Paikallisvoiman lounaan emännöinti
25.9. Puhujana Viron EU-edustuston innovaatioseminaarissa

26.9. Pardian hallituksen tapaaminen
29.9. Tapaaminen Energiateollisuus ja Euroheat & Power
2
9.9. Metsä Groupin illallinen
30.9. Tapaaminen CMI-toimiston kanssa
30.9. Tapaaminen Eurooppafederalistit
30.9. Telan ja työmarkkinajärjestöjen eläkepoliittinen ilta

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.