Miapetran joulukalenteri

Hyvät ystävät!
Tänä vuonna minulla on ilo tarjota teille ihka oikea JOULUKALENTERI!
Joka luukusta paljastuu yksi positiivinen asia Euroopasta.

Ensimmäinen luukku, jossa esiintyvät yksi vaalea nainen ja yksi pingottuneesti hymyilevä mies.

Toinen luukku!
Euroopan komissio ehdottaa tänään, että sähkökirjojen ja -lehtien arvonlisäveron voisi laskea yhtä alas kuin paperisten kirjojen ja lehtien. Jee! Tämän kanssa olen tehnyt töitä jo vuosia ja ollut neuvottelemassa parlamentin kantaa – saimme enemmistön alv:n laskemisen taakse!

 

Kolmas luukku, jossa hiipppaillaan epäilyttävästi Euroopan parlamentissa – niin epäilyttävästi, että parlamentin vartija puuttui asiaan! Mutta hiippailulle oli hyvä syy.

Luukussa numero 4 puhutaan rajatarkastusten poistumisesta, vaikka Brysselin lentoasema onkin näköjään täyttynyt häiriköivistä pikkuotuksista.

Joulukalenterin viidennessä luukussa asiaa siitä, miten EU pani matkatoimistot ja lentoyhtiöt kuriin.

Hyvää, rauhallista, turvallista, vapaata ja tasa-arvoista itsenäisyyspäivää! Joulukalenterin kuudennessa luukussa kerron, miksi en tänä vuonna osallistu presidentin vastaanotolle. Myös sananen internetin vapaudesta.

Seitsemännestä luukusta paljastuu kutsu! (Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.)

kutsu-16-12Tervehdys ystävät!
Joulu ja uusi vuosi lähestyvät lupaavasti. nyt onkin hyvä hetki nauttia lasillinen lämmintä ja keskustella kuluneesta vuodesta.
Siispä lämpimästi tervetuloa SDP:n meppien glögeille Pikkuparlamenttiin 16.12. klo 16-18!
Meppien tervehdysten lisäksi luvassa on toimittaja-kirjailija Heikki Aittokosken puheenvuoro Euroopan vaaran vuosista sekä Demarinuorten puheenjohtajan Mikkel Näkkäläjärven katsaus tulevaan vuoteen.
Ilmoittautuminen glögeille tapahtuu tästä linkistä tai osoitteeseen niilo.toivonen@helsinki.fi.
Etukäteisilmoittautuminen on välttämätöntä Pikkuparlamentin turvatarkastuksen takia. Helsingissä nähdään!

 

 

Joulukalenterin kahdeksannesta luukusta paljastuu Brysselin taianomaisten joulutorien tunnelmaa!
Brysselin asukkaista 60% on syntynyt Belgian ulkopuolella ja kansainvälisyys todella näkyy joulutorilla.

Joulukalenterin yhdeksäs luukku!
EU:ssa netin vapautta vaalitaan, mutta miten käy internetin vapauden vaikkapa Venäjällä?

IGF-forumissa Meksikossa työskennellään vapaan internetin puolesta. Sen järjestää YK ja paikalla on valtioiden edustajien lisäksi kansalaisjärjestöjä, aktivisteja, poliitikkoja ja yrityksiä. Näin halutaan pitää huolta siitä, ettei internetiä hallitse vain yksi taho. Yksi maa on joukosta pois: Venäjä ei saapunut keskustelemaan netin vapaudesta.

Venäjällä netti on ollut muihin tiedotusvälineisiin verrattuna suhteellisen vapaa, mutta kiristyksiä tehdään koko ajan. Viime kuussa maa blokkasi Linkedin-palvelun. Perustelu on se, että uuden lain mukaan Venäjällä toimivien palveluntarjoajien pitää säilyttää venäläisiä koskevat rekisteritiedot Venäjällä. Tällä perusteella voitaisiin sulkea monia muitakin palveluja.

Tällä viikolla Venäjällä julkaistiin uusi tietoturvadoktriini. Vedomosti-lehden mukaan tietoturvadoktriinista käy selväksi, että Venäjän johto pitää nettiä nykyisin uhkana, ei mahdollisuutena. Edellisen, vuonna 2000 julkaistun doktriinin aikaan nettiä pidettiin vielä ensisijaisesti mahdollisuutena. Uusi doktriini keskittyy suojautumiseen.
RBK:n mukaan doktriinissa korostuu taistelu ”ulkomailla tuotettua disinformaatiota vastaan”. Yksi Venäjän suurimmista uhista on nimittäin sen johdon mukaan ulkomailta tuleva materiaali, joka pyrkii murtamaan venäläisten moraalin, henkiset arvot ja isänmaallisuuden. Ulkomaiset tiedustelupalvelut yrittävät doktriinin mukaan horjuttaa Venäjän sisäpoliittista tilannetta ja aiheuttaa kaaosta. Myös laajamittaisiin kyberhyökkäyksiin pitäisi doktriinin mukaan varautua. Kuulostaako tutulta?

 

Joulukalenterin kymmenes luukku!
Jos tekee joulukalenterivideon työmatkalla Meksikossa, saa jouluisan tunnelman helposti aikaan lisäämällä kuvaan lumisadetta. Kymmenennessä luukussa tämä on erityisen tärkeää, onhan aiheena energian talvipaketti

 

 

 

Joulukalenteri, 11. luukku!

vok2
Tällä kertaa kävi niin, että päädyin itse avustamaan avustajaani.
Brysselin toimistossani työskentelevä Maria Pettersson julkaisi blogissaan Suuren Vihaviestikilpailun, jossa raati arvioi hänen saamiaan törkyviestejä. Jokaisesta klikkauksesta kertyi rahaa Punavuoren vastaanottokeskukselle.

Vastaanottokeskus toivoi, että rahoilla ostettaisiin suomen oppikirjoja. Maria pyysi, että kävisin Suomen-reissullani viemässä nuo oppikirjat vastaanottokeskukseen. Tein sen ja sain samalla kuulla vastaanottokeskuksen arjesta. Kiitos myös Suomen-avustajalle Niilo Toivoselle, joka metsästi toivottuja kirjoja ympäri Helsinkiä!

Tässä kirjojen vientiä käsittelevä bloggaus. Iloista adventtia kaikille!

vok1

 

 

Kahdennentoista luukun videon ovat kiihkeimmät EU-fanit jo bonganneet Euroopan parlamentin tiedotustoimiston Facebook-sivulta, mutta uskallan veikata, että se on melkein kaikille muille ennennäkemätöntä materiaalia 🙂
EU.n vuosi ei ole ollut helppo. Silti yhä useampi suomalainen sanoo tutkimusten mukaan suhtatuvansa EU:hun positiivisesti – ja määrä kasvoi kesäkuisen Brexit-äänestyksen jälkeen. Meillä Suomessa ymmärretään, että yhteisiin ongelmiin kannattaa hakea ratkaisuja yhdessä.

 

 

Kolmannessatoista luukussa kerron, keitä lobbareita olen tänä syksynä tavannut. Kaupan päälle kerron myös muut työtapaamiseni.

Miksi juuri nyt?

Euroopan parlamentti äänestää tänään niin sanotusta Corbettin raportista, jossa puututaan siihen, mitä me parlamentaarikot saamme jatkossa tehdä, mistä voimme ottaa vastaan rahaa ja keitä voimme tavata.
Raportissa ehdotetaan muun muassa, että mepit eivät saisi ottaa vastaan palkallisia lobbaushommia (eli meppi ei saisi työskennellä yhtä aikaa meppinä ja lobbarina), mepin pitäisi avata omistuksiaan tarkemmin, lobbareilta vietäisiin viralliset luvat, mikäli nämä eivät noudata sääntöjä tai esimerkiksi saavu tarvittaessa kertomaan yrityksensä verojärjestelyistä ja niin edelleen. Lainsäätämisestä halutaan ylipäätään läpinäkyvämpää. Kannatan näitä uudistuksia lämpimästi.

Koko tapaamislistan voi lukea täältä.

Täältä voi kuunnella salipuheenvuoroni aiheesta.

 

Neljännessätoista luukussa vierailevana (joulu)tähtenä Mikkel Näkkäläjärvi! Demarinuorten puheenjohtaja kertoo, että yksi EU:n ihanimpia asioita on Erasmus-vaihto-ohjelma, jonka ansiosta melkein 200 000 nuorta pääsee joka lukuvuosi vaihtoon ulkomaille. Erasmus-vaihtari olen ollut itsekin!
Tiedon lisäksi vaihto-ohjelmissa kukoistaa lempi – Mikkel paljastaa, kuinka monta Erasmus-vauvaa Eurooppaan on jo syntynyt 🙂

 

 

Viidennentoista luukun aihe ovat Euroopan parlamentissa Strasbourgissakin mielessä ovat Aleppon kammottavat tapahtumat.
Teurastus on saatava loppumaan. Siihen täytyy käyttää kaikkia tarjolla olevia kanavia.
On kipeää todeta, kuinka vähän voimme vaikuttaa. Haluan tehdä parlamentaarikkona kaiken, minkä voin.
Viesti parlamentin yhteyksien kautta meille on ollut, että ihmiset pelkäävät, että muu maailma unohtaa heidät. Emme unohda!
Muistamisen lisäksi yritän vaikuttaa ministerineuvostoon, jonka käsissä Euroopan reagointi lopulta on. Tämä tarkoittaa, että ministerien – Suomen osalta Sipilän ja Soinin – on haettava nopeita ja suuria ratkaisuja. Eilinen suomalaismeppien kirje hallitukselle oli osa tätä vaikuttamisprosessia.
Tämän lisäksi ohjaan joulukortteihin tarkoitetut rahat Syyrian auttamiseen.

Amnestyn vetoomuksen voi allekirjoittaa täällä. Tähän artikkeliin on koottu järjestöjä, joille voi lahjoittaa rahaa Aleppon ja Syyrian uhrien suttamiseksi.

 

 

Joulukalenterin kuudennestatoista luukusta paljastuu Heikki Aittokoski!
Toimittaja-kirjailija kävi puhumassa minun ja Liisa Jaakonsaaren jouluglögeillä uudesta Kuolemantanssi-kirjastaan ja eritoten sen aiheesta, eurooppalaisesta nationalismista. Vaikka välillä näyttää synkältä, Heikki uskoo ihmisten fiksuuteen ja siihen, että hyvä tästä tulee.

 

 

Ihanaa iltaa ja viikonloppua joulukalenterin 17. luukun ja Brysselin jouluvalojen parissa!

 

 

Joulukalenterin 18. luukku!
En ole koskaan ennen puhunut Euroopan sosiaalisesta pilarista reessä istuen, mutta nyt on sekin puute korjattu.
Sosiaalinen pilari kattaa eurooppalaisen elämän äitiysloman ja syntymisen kautta lasten olojen parantamiseen, nuorisotakuuseen, työhyvinvointiin ja eläkkeelle asti. Kunnianhimoinen päämäärä on parantaa ihmisen elämän jokaista ikävaihetta!

 

 

Joulukalenterin 19. luukussa ollaan joulupuuroilla Vaasan torilla. Tohinassa ehdin kysäistä toiveita EU:lle. Tässä vastaukset ruotsiksi ja viittomakielellä: Vad önskar ni er av EU i julklapp?
Kiitos kaikille, jotka tulitte puurottelemaan, ja erityiskiitos tänäkin vuonna puuronkeittäjille!

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.