Europass -järjestelmää uudistetaan Euroopan parlamentin päätöksellä – työnhaku ulkomaille helpottuu

Eurooppalaisten liikkuvuus helpottuu, kun työnhakijat ja opiskelijat pystyvät osoittamaan osaamisensa yhteisellä tutulla mallilla.

Suomalaisen voi olla hankalaa hakea työpaikkaa esimerkiksi Etelä-Euroopan maista, jos paikallinen työnantaja ei ymmärrä CV:n perusteella, minkälaista osaamista on.   Tätä helpottamaan luotiin jo yli kymmenen vuotta sitten Europass, jota jokainen EU:n kansalainen voi hyödyntää työnhaussa ja työnantajat puolestaan rekrytoinnissa. Vuodesta 2005 lähtien Europass-pohjaisia ansioluetteloita on luotu verkossa yli 60 miljoonaa kappaletta.

Euroopan parlamentti päätti tänään osaltaan, että nonformal learning eli epävirallinen (arki)oppiminen tunnistetaan uudessa järjestelmässä paremmin. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kansalaisjärjestöissä hankitut taidot hyväksytään osaamiseksi siinä missä muukin työ”, kertoo Miapetra Kumpula-Natri uudistuksen hyödyistä.

Nykyiset palvelut modernisoidaan vastaamaan muuttuvia tarpeita ja palvelua täydennetään jäsenmaiden tiedoilla niiden omista työmarkkinoista ja koulutusjärjestelmistä. Tämän lisäksi Europass on tarkoitus tuoda lähemmäs muita EU:n työllisyyspalveluita.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.