Onnea 18-vuotias, saat junalipun Eurooppaan!

EU komissio maksaa kymmenilletuhansille Interrail-passin.

Rajojen ylittäminen, tutustuminen omaan maanosaan, uusien kulttuurien ja ihmisten kohtaaminen, suhteiden luominen yli rajojen. Tästäkin on EU:ssa kyse.
Jotta eurooppalaisilla nuorilla aikuisilla olisi mahdollisuus tähän kaikkeen, on EU-komissio ottanut ison askeleen. Komissio päätti, että 20 000-30 000 eurooppalaista 17-18-vuotiasta saa ensi kesänä käteensä ilmaisen Interrail-lipun, joka oikeuttaa matkustelemisen Euroopan rautateillä Lapista Lissaboniin ja Vaasasta Vallettaan kuukauden ajan. Lipun arvo on jopa 510 euroa. Jos maahan ei vie raiteita, kelpaa passi myös lauttoihin ja busseihin – esimerkiksi Maltalle ja Vallettaan. Matkailu Euroopan rautateillä on paitsi avartavaa ja hauskaa, myös ympäristöystävällisempää kuin lenteleminen. Samalla reissussa näkee paikkoja, joihin ei lentokoneella koskaan päätyisi.

Kyse on koulutuksesta. ”Koulutus ei ole vain luokkahuoneessa istumista”, sanoi koulutus- ja nuorisoasiain komissaari Tibor Navracsics esitellessään hanketta. ”Koulutus on myös sitä, että tutustumme kanssaeurooppalaisten kulttuureihin ja tapoihin. On tärkeää, että tarjoamme nuorille mahdollisuuden avartaa maailmankatsomustaan tutustumalla eri maihin.”

Nyt on tehty rahoituspäätös. Seuraavaksi aletaan toimia. Komissio avaa piakkoin palvelun, jonne vuonna 2000 syntyneet nuoret ja nuoret aikuiset voivat jättää hakemuksen, ja kymmenettuhannet onnekkaat saavat passinsa vielä ennen kesää.
Lue lisää: http://www.euronews.com/2018/03/02/young-europeans-to-get-free-interrail-pass-this-summer

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.