Hyviä uutisia EU:sta! Euroopan parlamentti äänesti tänään jäsenmaasta toiseen lähetettyjen työntekijöiden parempien oikeuksien puolesta

Tänään tiistaina 29.5. parlamentti uudisti lähetettyjä työntekijöitä koskevan direktiivin. Uudistuksessa vahvistetaan jäsenmaasta toiseen lähetettyjen työntekijöiden oikeutta tulla kohdelluksi tasavertaisesti kohdemaan työntekijöiden kanssa.

Suomeen lähetetyille työntekijöille on jo pitänyt maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa, mutta monessa muussa jäsenmaassa tilanne on huonompi. Direktiiviin tehtävillä muutoksilla saadaan samapalkkaisuusperiaate toteutumaan kaikissa EU-maissa. Reilut sisämarkkinat ja yhdenvertaisuus eri kansallisuuksien välillä on yksi EU:n pääperiaatteista. Palkkauksen epätasa-arvon poistaminen on tärkeää myös suomalaisille.

”Emme me voi haluta, että jossain jäsenmaassa työntekijä voi menettää työpaikkansa siksi, että samaan maahan lähetetylle työntekijälle saa maksaa tätä alhaisempaa palkkaa. Myös muiden etuuksien dumppauksen mahdollisuutta heikennetään eli tasavertaisuutta lisätään”, sanoo MEP Miapetra Kumpula-Natri, joka toimii työllisyys ja sosiaaliasioiden (EMPL) valiokunnassa ja iloitsee äänestystuloksesta.

Äänestystulos Euroopan parlamentissa oli ratkaiseva lopullisessa uudistuksen voimaantulossa, koska ministerineuvosto oli jo osaltaan hyväksynyt kolmikantaneuvotteluissa saavutetun kompromissin.

 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.