Brysselissä kuin delfiini vedessä – ainakin jos Demokraattia on uskominen

Demokraatti julkaisi näytenumeron uudesta aikakausilehdestään. Pääsin itsekin hienolta näyttävään lehteen mukaan, joskin hieman erilaisessa roolissa kuin yleensä: Uiskentelen nimittäin Mikä meno -palstalla delfiinin kanssa!

Lue kevyellä silmäkulman pilkkeellä maustettu juttu alta.

Mukavaa viikonloppua!
————————————————————

Mikä meno meppi  Miapetra Kumpula-Natri?

Hyvä meno. Arki pyörii Brysselissä.

Onko Brysselin byrokratia  maineensa veroista?

No on! Suomeen verrattuna Brysselistä puuttuu perusluottamus ihmisiin ja digitalisaatio etenee asioissa uskomattoman hitaasti. Leimat ovat edelleen kovaa huutoa.

Kirpaisiko perusvaasalaista muuttaa Helsiinkiin?

Olen edelleen perheen vaasalainen nomadi. Tärkeintä oli muuttaa lasten arki Brysselistä Helsinkiin. Täältä minulla on lähes joka paikkaan lyhempi matka kuin Brysselistä. Ja eläminen Helsingissä on tarjonnut paljon paikalliseksotiikkaa. Lasten harrastusten takia on muukin kuin keskusta tullut tutuksi. Ja kirpaisee HJK-asujen pesu VPS-raitaan tottuneelle.

Merkittävin peukalonjälkesi  EU-kansalaisen elämään?

Puhelujen roaming-maksujen poisto.  Se näkyy niin tavallisen ihmisen elämässä kuin myös yrityspuolella esimerkiksi data-investointien kasvuna, mikä taas on edellytys datatalouden kasvulle.

Millä eväillä yksi meppi  voi vaikuttaa EU-parlamentissa?

Hankkimalla asema ja luottamus ensin oman ryhmän sisällä. Sillä tavalla alkaa saada merkittäviä tehtäviä.

Olet intohimoisen lukijan  maineessa. Syksyn kirjasuositus?

Kirjat ovat ihanaa vaihtelua direktiiviluonnosten lukemiselle. Syksyllä Brysselissä luimme perustamassani naisten kirjakerhossa Päivi Lipposen historiallisen romaanin. Historianopettajan varmuudella Lipponen yhdistää faktaa ja fiktiota. Lipponen osallistui Skypen välityksellä lukupiiriin.

Voimaeläimesi on delfiini.  Miksi?

Juureni ovat saamelaisuudessa ja luontosuhteeni on sen takia ehkä tavallista vahvempi. Delfiini on laumaeläin ja symbolisoi minulle ajattomuutta ja rajattomuutta, kuten myös meri. Lisäksi delfiini on maailman kauneimpia eläimiä ja se on myös älykäs. Uskon, että ihmisillä on vielä oppimista delfiinien viestintätavoista.

Kuvankaappaus Demokraatista 25.10.
Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.