Miapetra Kumpula-Natri vahvistaa tiimiään Brysselissä

Valtiotieteiden maisteri Topi Juga aloitti 1.10. europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin viestinnästä vastaavana avustajana. Juga siirtyi Brysseliin Demokraatti-lehden politiikan toimittajan tehtävästä.

– On äärimmäisen tärkeää, että ihmiset tietävät mitä Euroopan unionissa ja parlamentissa tapahtuu. Uskon, että toimittajakokemuksensa myötä Topi kykenee auttamaan isojenkin kokonaisuuksien avaamisessa kansalaisille, Kumpula-Natri kertoo.

– Parlamentilla on edessään kiireinen loppukausi ennen ensi toukokuussa pidettäviä eurovaaleja. On hienoa saada toimistooni lisää nuorta ja energistä väkeä, suomalaismeppi jatkaa.

Sekä Kumpula-Natri että Juga arvioivat yhdessä tuumin, että unionista ja parlamentista keskustellaan yhä harmillisen vähän Suomessa.

– Välillä tuntuu, että kirjainpari ”EU” on varsinainen lukijoiden karkottaja. Olisin enemmän kuin tyytyväinen, jos saisin omalla työpanoksellani edes hitusen enemmän kerrottua suomalaisille, mitä kaikkea meppien maailmassa tapahtuu. Tämä on tärkeää jo demokratiankin kannalta, Juga huomauttaa.

Ensi kevään eurovaaleissa ehdolla olevan Kumpula-Natrin aika kuluu syksyllä muun muassa ilmastoneuvotteluissa sekä tulevan EU:n rahoituskehyksen parissa. Jälkimmäisessä hän keskittyy erityisesti innovaatio-, energia- ja digitaaliasioihin. Lisäksi unionissa on määrä tehdä päätöksiä Britannian EU-erosta, joka työllistää myös parlamenttia. Eurovaalien ohella myös Suomen puheenjohtajakausi häämöttää jo edessä.

Poliittista historiaa Helsingin yliopistossa opiskellut Juga, 25, odottaa innolla mahdollisuutta päästä seuraamaan EU-politiikkaa juuri ennen kiihtyvää vaalikevättä.

– Tuntuu siltä, että eurovaalit ovat tietynlainen vedenjakaja koko maanosan kehitykselle. Miapetran edustajantehtävän kautta on kiinnostavaa tarkkailla, voimistuvatko jäsenmaissa kansalliset äänenpainot vai saadaanko yhteistyötä vietyä eteenpäin, Juga päättää.

Lisätietoja:
Topi Juga
+358 443578149

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.