Brexit-aamupalan lopputulema: Nuorissa on tulevaisuus!

Järjestin keskiviikkoaamuna Brysselissä brexit-aamupalan ja pöytä oli täynnä suomalaisia kirjeenvaihtajia! Britannian tilannetta avaamassa oli myös europarlamentin labour-ryhmän puheenjohtaja ja ystäväni Richard Corbett.

Minä ja ystäväni europarlamentin Labour-ryhmän puheenjohtaja Richard Corbett.

Labour esitti eilen, että mikäli parlamentissa ei tule konservatiivihallituksen huonolle sopimukselle enemmistöä, he haluavat kysyä kansalta uudelleen! Nyt olisi faktat pöydässä.

Etenkin nuoret ovat halunneet pysyä EU:ssa. Ohessa on kaksi grafiikkaa. Ensimmäisessä Politicon grafiikassa näkyy yksiselitteisesti, kuinka eri ikäryhmät äänestivät kesällä 2016.

Politicon sivuilta napattu grafiikka, joka näyttää kuinka kesän 2016 brexit-äänestyksessä äänestettiin ikäluokittain.

Toinen BBC:n viime kesänä julkaisema gallup puolestaan näyttää, miten eri ikäryhmät äänestäisivät uudessa kansanäänestyksessä.

BBC:n julkaisema gallup puolestaan näyttää, miten eri ikäryhmät äänestäisivät uudessa kansanäänestyksessä.

Nuorissa on tulevaisuus, eikö?

Nuoria käsiteltiin myös eilen, kun olin vieraana Euronewsin Raw politics -ohjelmassa. Tiiviissä ja nopeassa haastattelussa ennätettiin jo spekuloida brittien mahdollisuudesta liittyä takaisin Euroopan unioniin 😂. Minua vuoden nuoremmat EU–pääministerit (Luxemburgin Bettel ja Maltan – minunkin tuttuni Muscat) ovan jo ilmaisseet, että brittinuorten kanssa saataneen uusi diili – noh, lisäisin kuitenkin, ettei ihan heti ajankohtaista… Ensin pitää ratkoa tämä käynnissä oleva soppa!

Euronewsin raw politics -studiolla, joka sijaitsee keskellä Brysselin parlamenttirakennuksesta!
Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.