Huhtikuun 2019 yhteydenpitokirje – tämä meppikausi on nyt taputeltu!

Maanantaina 15.4. oli ainutlaatuinen ja kaunis päivä: Sain herätä vaalivoittajan ja Suomen suurimman puolueen jäsenenä ja edustajana🌹

Siitä oli ilo jatkaa kohti meppikauden viimeistä työviikkoa Strasbourgissa, ja tänään torstaina parlamentin istuntokausi saatiin kunnialla päätökseen! Siitä enemmän hieman alempana. Huomaathan, että tämä on  tämän parlamenttikauden viimeinen yhteydenpitokirje, jonka jälkeen kirje jää vaalitauolle.

Täältä voit tilata kampanjaterveiseni ja liittyä whatsapp-ryhmääni.

Huhtikuun alku on kulunut kuin pikakelauksella. Eduskuntavaaleja edeltävät kaksi viikkoa meppi kiertää -tapahtumat jatkuivat Lahdessa ja Turussa ja Pohjanmaan suurmessuilla osallistuin ensimmäiseen eurovaalipaneeliin Suomessa.

Demarien kampanjaa kävin vauhdittamassa Satakunnassa, Vaasassa, Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Ilokseni myös Eurooppa-asiat kiinnostavat äänestäjiä, vaikka kotimaan asiat olivatkin ennen eduskuntavaaleja tärkeimpiä keskustelunaiheita. Mutta puhetta riitti, ihmisiä kiinnostaa etenkin surullisenkuuluisan brexitin sotkut.

Huhtikuun alussa Brysselissä pidetyssä minitäysistunnossa hyväksyttiin kesällä ”sakkokierrokselle”, eli uudelleenvalmisteluun, lähetetty liikkuvuuspaketti. Paketissa sovittiin uudistuksista sääntöihin, joilla torjutaan laittomia käytäntöjä maantieliikenteen tavaraliikenteessä ja parannetaan kuljettajien työehtoja.

Tässä muutama otos Meppi kiertää -matkoilta, Sirpan kanssa Kotkassa ja Timon kanssa Espoossa.

Vaaleista vaaleihin

Suomen eduskuntavaalien tulos oli hämmentävä, vaikka iloitsenkin ykkösasemastamme. Nyt on tärkeä saada hallitusneuvottelut käyntiin ja valmiiksi ajoissa, jotta tulevat ministerit pääsevät perehtymään uusiin tehtäviinsä ennen heinäkuun alussa alkavaa EU:n puheenjohtajuuskautta.

Strasbourgissa osasimme odottaa työntäyteistä viimeistä täysistuntoviikkoa. Neljässä päivässä äänestimmekin yhteensä yli 70 eri asiasta. Hermostunut tunnelma kuuluu aina vaaleja edeltäville viikoille ja äänestyksiin, mutta tänä keväänä brexit ja unkarilaisen Fidez-puolueen väliaikainen erottaminen konservatiiviryhmästä yhdistettynä populistien ja keltaliivien nousuun ovat sähköistäneett tunnelmaa Euroopan parlamentissa entisestään.

Tähän kuvaan kiteytyy paljon historiaa: 40 vuoden poliittisen uran tehnyt Liisa Jaakonsaari viimeistä kertaa kansaa edustamassa istuntosalissa! Huh! Mykistävä ura, kaikkea hyvää tulevaan! Suomalainen S&D-delegaatio kiittää kaudesta!
Kaksi pohjalaista naista!

Niin se vain loppui tämän parlamenttikauden viimeinenkin täysistuntoviikko.

Olen erittäin tyytyväinen tänään Strasbourgissa viimeiseen täysistuntoviikkoon päättyneeseen europarlamenttikauteen. Kiitos kaikille mukana olleille!

Viisivuotinen urakka alkaa olla takana, ja vauhtia on riittänyt. Olen päässyt vaikuttamaan päätöksiin, joilla on ollut suoria ja todellisia vaikutuksia miljoonien ihmisten arkeen ja kukkaroon niin Suomessa kuin Euroopassa.

Mieleenpainuvin päätös, jossa olin osallisena, oli puhelun hintoja roimasti ympäri Euroopan alentanut Roaming-maksujen poistaminen. Päätöksen myötä nyt voi soittaa, tekstailla ja surffailla toisessa EU-maissa ilman lisäkustannuksia! Olin parlamentin pääneuvottelija ja muutimme esityksen sellaiseksi, että Suomessa kyettiin säilyttämään puhelinliittymien alhaiset hinnat!

Pidän myös erittäin tervetulleina parlamenttikaudella ilmatonmuutoksen saralla otettuja suuria edistysaskeleita.

Tarkempia tunnelmia voit lukea joko verkkosivuiltani tai katsomalla Facebookista videotervehdykseni.

https://www.facebook.com/kumpulanatri/videos/383720632474720/

Tästä on hyvä ponkaista kohti pääsiäistä ja pientä lepoa, ja sitten toukokuun eurovaaleja – ja ennen kaikkea rakentamaan oikeudenmukaisempaa ja
tasa-arvoisempaa Suomea ja Eurooppaa!

Julkaisimme #Meidänvuosisata videon viime viikon torstaina. Voit katsoa sen tästä linkistä 
  
https://www.facebook.com/kumpulanatri/videos/280119952917973/

Brexit
 
Suomen puheenjohtajuuskaudelle tuli uusi määräaika, 31.10., kun EU-maiden johtajat päättivät pidentää Britannian EU-eron määräaikaa lokakuun loppuun asti. Ero voi tulla voimaan jo aiemmin, jos Britannia hyväksyy erosopimuksen.
Pidennyksen ehtona on, eurovaalit pidetään myös Britanniassa mikäli maa on EU:n jäsen vielä 22. toukokuuta. Vaalit järjestetään EU-maissa hieman eri päivinä 23. – 26. toukokuuta.

Neuvoteltua erosopimusta ei enää avata, eikä Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta neuvotella ennen Britannian eroa. Eurooppa-neuvoston päätelmissä todetaan myös, ettei  Britannia saa haitata unionin päätöksentekoa tai vaarantaa unionin tavoitteiden toteutumista.

Olemme katsoneet kanaalin toisella puolella Euroopassa brittien kujanjuoksua kauhuissamme. Britit näyttävät ajelehtivan pauhaavassa koskessa kuuluisan ajopuun tavoin, vailla kykyä puuttua kulkusuuntaan. Lokakuun loppuun tarjotusta brexit-lykkäyksestä huolimatta May uhoaa jääräpäisesti, etteivät britit aio osallistu toukokuun eurovaaleihin. Mahdollisuus tähän on kuitenkin häviävän pieni ja uskallankin veikata, että myös briteissä nähdään eurovaalit. On tärkeää, että europarlamentti on toimintakykyinen heti 1.7., tätä eivät britit omilla sotkuillaan saa estää.
 
Itse toivon, että britit kiipeäisivät vielä kuilun reunalta takaisin – parhaimmassa tapauksessa kokonaan EU:n tukevalle maaperälle, tai edes aidosti kansakuntana neuvottelemaan, miten tuleva suhde EU:n kanssa järjestetään. Yksi asia on kuitenkin kaikkien osapuolten hyvä muistaa. Brexitin koittaessa tilanteessa ei ole voittajia.


 
Uusia säännöksiä parempaa työelämää kohti – EU:n sosiaalinen ulottuvuus etenee
Whistleblower-direktiivin, eli uudet EU:n laajuiset säännöt väärinkäytösten ilmiantajien suojelemiseksi hyväksyimme tiistaina selkein äänin 591 puolesta, 29 vastaan, 33 tyhjää. Uudet säännöt tarjoavat paremman suojan väärinkäytösten ilmiantajille, jotka ovat työympäristössään saaneet tietoa laittomasta tai harmillisesta toiminnasta.
Hyväksyimme tiistaina myös työolodirektiivin nimellä kulkeneen mietinnön, eli vähimmäisoikeudet pätkätyötekijöille, tarvittaessa töihin kutsuttaville sekä alustatalouden työntekijöille. 
Uusissa säännöissä määritetään vähimmäisoikeudet pätkä- ja silpputyöntekijöille, alustatalouden työntekijöille sekä palkallisille harjoittelijoille. Työntekijöiden tulee tehdä töitä keskimääräisesti vähintään kolme tuntia viikossa sekä vähintään 12 tuntia neljässä viikossa. Säännöt eivät koske itsenäisiä ammatinharjoittajia.

Työntekijöiden pitää myös saada tietoa ensimmäisestä työpäivästään lähtien työtehtävistään, työsuhteen aloituspäivämäärästä ja sen kestosta, palkasta sekä työpäivän kestosta tai viitetunneista, mikäli työaikataulut ovat hankalasti ennakoitavat. Perustellusta syystä työehdoista voidaan tiedottaa seitsemän päivän jälkeen työsuhteen alusta.


Olen tavattavissa seuraavasti
pääsiäisen jälkeen:

TI 23.4. klo 14, Helsingin Tiedekulma: Eurovaalit ja muuttoliike: tutkittua tietoa vai harhakuvia?
KE 24.4. klo 10 Schildtin lukio, Jyväskylä: Nuoret ja EU –vaalipaneeli
KE 24.4. yleisötilaisuus Äänekoskella, tiedot tarkentuvat
KE 24.4 klo 17 Jyväskylän kaupunginkirjasto: Jyväskylän ilmastosopimus-vaalipaneeli
KE 25.4. klo 11 Vantaan Wanhat Toverit
LA 27.4. klo 12.30-14 Puuvalonaukio, Kerava: Uudenmaan SDP:n EU-vaalistartti
LA 27.4. klo 14.30 Keravan lukio: Uudenmaan SDP:n kevätpiirikokous
Ti 30.4. klo 15 Käpylän työväentalo: Käpylän Wappuaatto Goes Eurovaalit 2019
KE 1.5. vappupuheet Imatralla, Joutsenossa ja LappeenrannassaMenneet tapaamiset:  
3.4. Lahdessa Meppi kiertää 3.4. Hesarin ilmastotentti
4.4. naisverkosto Iltavuoro
5.4. Hupparihörhö (Sami Kuusela) & Miika Lipiäinen / Kyrö Distillery oy
5.4. STTK:n nuoret vaikuttajat
6.4. Turussa
7.4. Eurooppalaisen Suomen vaalipaneeli Pohjanmaan suurmessuilla
8.4. Porin suomalaisen yhteislyseon lukio
8.4. Vatajankosken sähkö
9.4. Snellman/ Jorma Vertanen
10.4. OAJ toimiston johtoryhmä
12.4. Martti Husu / Kouvola Innovation Oy
16.4. Timo Pesonen / komissio
16.4. Timo Riihimäki + Ignas Degutis/ Rail Baltica
16.4. Vodafone / Javier Villegas-Burgos
16.4. Qualcomm/ Torsten K’upper / Rainer Koch  
Kampanjapäällikköni Hannan kanssa SDP:n vaalivalojaisissa.
Liity tukijoukkoihini!Yhteydenpitokirje jää nyt kampanjatauolle, täältä voit tilata kampanjaterveiseni ja liittyä whatsapp-ryhmääni.
Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.