Parlamentti hyväksyi komission – Näistä syistä äänestin von der Leyenin komission puolesta

Arvokas ja hieno hetki olla Meppi: pääsin juuri konkreettisesti omalla äänellä vaikuttamaan Euroopan tulevaisuuteen. Äänestin #vonderLeyenin komission puolesta, VDL rakentanut siltoja eri ryhmien välille ja ohjelma heijastelee tätä. Kunnianhimoinen monelta kannalta.

1) Green Deal, Leikkaamme päästöjä ja samalla luomme uutta työtä. Voimme olla ensimmäinen hiilineutraali manner vuonna 2050. 2030 päästötavoitteita kiristetään 40%-> 50-55%, oikeudenmukainen siirtymästä huolehdittava = pieni- ja keskituloiset eivät saa joutua ilmastotoimien maksumiehiksi, kauppapolitiikan avulla vaikutus koko maailmaan.

2) Digitalisaatio: Euroopan on johdettava tulevaisuuden avainteknologioita, edelläkävijät menestyvät. Osaaminen ja tutkimuksen resurssit on yhdistettävä. Arvot: Euroopassa lähdemme liikkeelle ihmisistä ja yksilöiden sekä kollektiivisista oikeuksista. Kansalaisten etu ja oikeudet tultava ensin, ja myös avoimista ja kilpailluista markkinoista huolehdittava. EU:n luotava globaalit säännöt, miten tietoja käsitellään vastuullisesti internetissä.

3) EU:n globaalin roolin vahvistaminen; Euroopan pitää olla edelläkävijä isojen globaalien haasteiden ratkaisijana, yhtenä työkaluna kauppapolitiikka. Uusi strateginen kumppanuus Afrikan kanssa (ml. Green Deal investoinnit).

Arvokasta ja ilahduttavaa: Komissio on historian tasa-arvoisin, ensimmäistä kertaa naispuheenjohtaja. Myös Suomen komissaaripaikan lasikattorikottu! Ja myös kabinettien on oltava tasa-arvoisia, ei vaan miehet kuiski ja valmistele. Tässä taidettiin mennä ohi Suomen?! Hienoa!

Komissiolla ja sen ohjelmalla vahva parlamentin tuki, mutta sen läpimeno ei ollut läpihuutojuttu. Parlamentin kuulemisprosessi oli todellinen osa komission nimitysprosessia. Olen tyytyväinen, että komissio pääsee nyt aloittamaan toimintansa, ja pääsemme ratkaisemaan eurooppalaisten esiin nostamia asioita, ilmastonmuutoksen, digitalisaation ja uuden työn sekä tasa-arvon saralla.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.