Tiedote vapaa julkaistavaksi: Euroopan parlamentin ja USA:n kongressin jäsenet tuomitsevat Valko-Venäjän hallinnon toimet ja väkivallan

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri tuomitsee Valko-Venäjän hallinnon väkivaltaiset ja epädemokraattiset toimet osana Euroopan parlamentin ja Yhdysvaltain kongressin välisen yhteistyöelimen puheenjohtajistoa. Yhteistyöelin (Transatlantic Legislators’ Dialogue TLD) otti Valko-Venäjän tilanteeseen kantaa lausunnossaan.

– Valko-Venäjän demokratian ja sananvapauden tilanne on erittäin huolestuttava ja vaatii sitä, että demokraattiset valtiot ja yhteisöt puolustavat yhteisellä äänellä väkivallan lopettamista ja kansalaisten vaatiman demokraattisen muutoksen toteutumista, Kumpula-Natri painottaa. 

”Valko-Venäjän demokratian ja sananvapauden tilanne on erittäin huolestuttava ja vaatii sitä, että demokraattiset valtiot ja yhteisöt puolustavat yhteisellä äänellä väkivallan lopettamista.”

– Pidän erittäin tärkeänä, että Euroopan parlamentin ja USA:n kongressin jäsenet pystyvät muodostamaan yhteisen näkemyksen ja linjan kun kyse on kansalaisvapauksien ja demokratian puolustamisesta.

Kumpula-Natri toimii Euroopan parlamentin USA-valtuuskunnan varapuheenjohtajana ja täten myös europarlamentin ja USA:n kongressin yhteistyöelin Transatlantic Legislators’ Dialoguessa. 

Parlamentin ja kongressin jäsenet tuomitsevat jyrkästi Valko-Venäjän hallinnon väkivaltaiset ja epädemokraattiset toimet 9.8. järjestetyissä presidentinvaaleissa ja niiden jälkeen. Lisäksi he vaativat poliittisten vankien vapauttamista ja peräänkuuluttavat uusien vapaiden vaalien järjestämistä. Lue koko lausunto tämän linkin takaa

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.