Katso tallenne webinaarista: Demokratia ja digijätit – Kuka vastaa digitalisoituvasta yhteiskunnasta

Internet ja sen alati luomat uudet palvelut muuttavat vauhdilla elämäämme, yhteiskuntaamme ja sosiaalista käyttäytymistämme. Samalla kun uudet palvelut ovat synnyttäneet ihmisille ennennäkemättömiä mahdollisuuksia verkottua ja luoda uutta, data on valtaa, ja valta keskittyy voimakkaasti ylikansallisille alustayrityksille. Maailman viisi arvokkainta yritystä ovat Amazon, Apple, Googlen omistaja Alphabet, Facebook ja Microsoft. Olemme näistä suuryrityksistä monin tavoin riippuvaisia paitsi yksilöinä, myös yhteiskuntina. Millaiset mahdollisuudet julkisella vallalla ja yksityisillä toimijoilla on toimia monopolisoituneessa alustataloudessa demokratiaa, hyvää hallintoa, yksilönvapauksia ja vapaita markkinoita kunnioittaen? Miten varmistetaan, että julkinen valta kykenee käyttämään teknologiaa ihmistä hyödyttävällä tavalla?

Kysymykseen pureuduimme Kalevi Sorsa -säätiön kanssa järjestämässä webinaarissa, katso tallenne!

OHJELMA:

13.00 Seminaarin avaus: MEP Miapetra Kumpula-Natri
13.05 Edistyksellinen näkökulma digitaaliteknologiaan -intro: Maija Mattila, Hankevastaava, Kalevi Sorsa -säätiö, Justin Nogarede, Digital Policy Adviser , Foundation for European Progressive Studies FEPS
13.15 Keynote: Does the EU have the power to control the Tech Giants?Werner Stengg, komission varapuheenjohtaja Margrethe Vestagerin kabinetin jäsen
13.30 Paneelikeskustelu: Miapetra Kumpula-Natri, Euroopan parlamentin jäsen
Olli-Pekka Rissanen, Johtava asiantuntija, julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto, valtiovarainministeriö
Leena Romppainen, puheenjohtaja, Effi ry
Jari Pekka Kaleva, Johtava politiikka-asiantuntija, Neogames
14.15 Päätössanat: Maija Mattila & Miapetra Kumpula-Natri
14.25 Tilaisuus päättyy

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.