Miapetra Kumpula-Natrille uusi erityisavustaja Brysseliin ja kotimaan avustajan sijainen Turusta

Keravalta kotoisin oleva VTM Leevi Saari vastaa jatkossa kabinetissa digi- ja tekoälyasioista ITRE- ja tekoälyvaliokunnissa.

“Tekoäly ja data ovat Euroopan tulevaisuuden keskeisiä rakennuspalikoita. Nyt EU:ssa tehtävillä päätöksillä tulee olemaan pitkät jäljet siihen, millaiseksi tämä tulevaisuus lopulta muodostuu. On upeaa päästä työskentelemään juuri Miapetran kanssa tämän tulevaisuuden rakentamiseksi” Saari kertoo. Aihealueista vastannut erityisavustaja Topi Juga aloitti toukokuussa valtioneuvoston kanslian EU-asiantuntijana.

”Jokaista entistä tiimin jäsentä tulee ikävä, mutta on myös hienoa saada mukaan uusia tekijöitä!” toteaa Kumpula-Natri. ”Yleisesti suomalaisia tarvitaan enemmän hakemaan EU-virkoihin. Olen iloinen, että avustajapaikkoihin oli runsaasti kiinnostusta.”

Saari siirtyi Brysseliin Oxfordin yliopiston tutkimusavustajan tehtävistä ja aiemmin hän on työskennellyt mm. Helsingin ja Tampereen yliopistoilla ja Tunisian suurlähetystössä. Gradunsa Saari teki digitaalisten alustojen EU-sääntelystä. ”Miapetran pitkäjänteinen työ reilun ja kestävän digitaalisen talouden parissa on johtanut merkittäviin päätöksenteon paikkoihin, joissa tehtävillä päätöksillä on todellista merkitystä Euroopan digitaalisen talouden muotoutumiselle. Näissä pöydissä Miapetra on vahva yksilön oikeuksien, reilujen pelisääntöjen sekä sosiaalisesti kestävän talouden puolustaja, ja odotan innolla pääseväni antamaan panokseni tähän työhön.”

Kotimaan avustajan Hanna Harrisonin jäädessä kesäkuun alussa äitiysvapaalle toimistossa aloittaa kotimaan asioista ja viestinnästä vastaavana avustajana Rosamari Rissanen. Turussa asuva Rissanen on koulutukseltaan medianomi sekä tradenomi. Hän on suorittanut korkeakouluharjoittelunsa Euroopan parlamentissa ja Suomessa hän on työskennellyt viimeisimpänä viestinnän suunnittelijana mainostoimistossa. Tällä hetkellä Rissanen toimii Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:n liittohallituksessa, Tradenomien valtuustossa ja Turun seudun tradenomien puheenjohtajana. “On erityisen hienoa päästä hyödyntämään digitaalisen viestinnän osaamista myös politiikan saralla” Rissanen kertoo.

Yhteystiedot:

Leevi Saari

Puh:+358 50 356 7066
leevi.saari@ep.europa.eu

Rosamari Rissanen

Puh:+358 50 4481643 , 7.6. alkaen

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.