Puhe EU-USA-suhteiden tulevaisuudesta Euroopan parlamentin täysistunnossa

Puhe EU-USA-suhteiden tulevaisuudesta Euroopan parlamentin täysistunnossa 5.10.

Kiitos puheenjohtaja,

Nykypäivän haasteiden edessä on elintärkeää, että teemme yhteistyötä muiden demokratioiden kanssa. Näin olemme vahvempia puolustamaan omia arvojamme ja turvallisuuttamme. Ilmastonmuutos, teknologinen murros sekä jännitteet kansainvälisessä kaupassa ovat vain muutamia esimerkkejä poliittisista kysymyksistä, joissa meillä ei ole varaa riidellä, vaan joissa meidän täytyy rakentaa yhteistyötä yli Atlantin. Viime viikolla Pittsburghissa pidetty Trade and Technology Council [EU:n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto] on erittäin lupaava askel kohti syveneviä transatlanttisia ratkaisuja näissä tärkeissä kysymyksissä muutaman hankalan vuoden jälkeen. Jos TTC onnistuu löytämään tavat, joilla voimme yhdessä taistella ihmislähtöisen tekoälyn puolesta, ohjata uusia ja disruptiivisia teknologioita, löytää yhteisiä hyviä standardeja, tukea markkinoita vihreän teknologian käyttöönotossa päästöjen vähentämiseksi ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi, emme tällöin saa aikaan ainoastaan ”Bryssel-vaikutusta”, vaan vielä parempaa; saamme aikaan transatlanttisen vaikutuksen: ilmaston, demokratian, ihmisoikeuksien ja säädyllisten työolojen puolesta.

Pidän myös tervetulleena presidentti Bidenin päätöstä tuoda Yhdysvallat takaisin kansainvälisiin organisaatioihin: sitä todellakin tarvitaan. Transatlantic Legislative Dialogue-hankkeen [TLD, meppien suhteista amerikkalaisiin lainsäätäjiin vastaava hanke Euroopan parlamentissa] varapuheenjohtajana toivotan tervetulleeksi tänään keskustelemamme mietinnön vaatimuksen perustaa teknologiaan ja kauppaan keskittyvä alavaliokunta TLD:n alle. Se täydentäisi TTC:n toimeenpanevaa työtä ja samalla ylläpitäisi asian demokraattista valvontaa Euroopan parlamentissa. Me parlamentissa olemme valmiina tähän.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.