Puhe YK:n tulevasta ilmastokokouksesta Euroopan parlamentin täysistunnossa

Puheeni YK:n tulevasta COP 26-ilmastokokouksesta parlamentin täysistunnossa 20. lokakuuta 2021

Kiitos ja hyvää äänestystä,

Viimeisin IPCC-raportti osoittaa ikävän totuuden: mallinnukset erilaisista päästövähennyksistä näyttävät, että pyrkimys rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen on mahdotonta nykyisellä tahdilla. Meidän täytyy tehdä enemmän!

Olemme nähneet videoita maastopaloista ympäri maailmaa, ja meidän on nyt aika puhua ilmaston kuumentamisesta, koska vain lämpötilan keskiarvoa katsoessa voidaan puhua muutamasta asteen lämpenemisestä. 

YK tuo meidät saman pöydän äärelle ratkomaan koko ihmiskunnan ja planeetan yhteistä haastetta: ilmastonmuutosta, ilmaston kuumenemista.

COP26 on tärkeä virstanpylväs Pariisin sopimuksen jälkeen: melkein 200 maan on näytettävä päästönvähennyssuunnitelmansa vuoteen 2030 mennessä.

Kuitenkin synteesiraportti näyttää päästöjen kasvaneen vuodesta 2010 vuoteen 2030. Meidän on onnistuttava näissä neuvotteluissa!

Minulla on paljon toivoa kansalaisten puolesta siitä, että Glasgow’ssa voidaan vielä saada paljon aikaan.

Toivotan Joe Bidenin tervetulleeksi takaisin työhön [ja hänen aloitteensa tuplata USA:n ilmastorahoitus, mikä on lisännyt painetta muille teollisuusmaille pitää lupauksensa].

Minusta on hyvä merkki, että Kiina aikoo lopettaa hiilen rahoittamisen ulkomailla. 

On tärkeää, kuten komissiokin totesi, että vähiten kehittyneiden maiden ja pienten saarivaltioiden kyky sopeutua otetaan huomioon.

Emme voi kuumentaa planeettaamme!

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.