Puhe EU:n ja USA:n kauppa- ja teknologianeuvostosta Euroopan parlamentin täysistunnossa

Puheeni EU:n ja USA:n kauppa- ja teknologianeuvostosta Euroopan parlamentin täysistunnossa 11. marraskuuta 2021

Arvoisa puheenjohtaja ja komissaari,

Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välisen kauppa- ja teknologianeuvoston perustaminen tänä vuonna on hyvin tervetullutta. Se on arvokas alusta yhteistyölle liittyen ajankohtaisiin asioihin sekä teknologiaan ja kauppaan, ja se vahvistaa transatlanttisia suhteita.

Elämme verkottuneessa maailmassa, mikä korostaa yhteistyön tärkeyttä. Maailma on muutoksessa esimerkiksi tekoälyn käytön yleistymisen myötä.

On tärkeää, että keskustelemme tekoälyn hyödyistä ja varmistamme, että sitä käytetään vastuullisella ja läpinäkyvällä tavalla, joka kunnioittaa universaaleja ihmisoikeuksia.

Tarvitsemme ihmislähtöistä tekoälyä, joka edistää terveyttä eikä aiheuta haittoja mielenterveydelle.

Toinen esimerkki esteistä, johon maailmalla ei ole varaa, on kaupan esteet sellaisen vihreän teknologian leviämisessä, josta on apua ilmastokriisin ratkaisemisessa.

Koska kauppa- ja teknologianeuvosto käsittelee poliittisia aiheita, joita käsitellään myös Euroopan parlamentissa, on ehdottoman tärkeää, että parlamentti saa tietoa TTC:n tekemästä työstä.

Pyydän, että saan jatkaa hetken parlamentin Yhdysvaltojen suhteista vastaavan valtuuskunnan sekä Transatlantic Legislators’ Dialoguen varapuheenjohtajana: nämä valiokunnat ovat sopineet alakomitean perustamisesta, joka seuraa kauppa- ja teknologianeuvoston työtä ja joka täydentää valiokuntien tarkkailevaa työtä.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.