Afghan Women Days

Voimakkaita viestejä, koskettavia kohtaloita ja syvää huolta, mutta myös toivoa ja yhteisöllisyyttä. Afgaaninaisten tapahtuma piti sisällään kaikkea tätä. Euroopan parlamentti isännöi kaksipäiväistä tapahtumaa, jossa avataan monesta eri näkökulmasta afgaaninaisten ja -tyttöjen tilannetta Talebanin palattua valtaan viime vuonna.

Afgaaninaisiin kohdistettuja kieltoja opiskella tai tehdä työtä on mahdotonta hyväksyä ja ne rikkovat ihmisoikeuksia. Liikkumisrajoitukset ovat tiukkoja ja rikkeistä on seurannut epäinhimillisiä rangaistuksia, kuten kidutusta.

Naiset pelkäävät oman henkensä, lastensa ja perheidensä puolesta. Sima Samar, ihmisoikeusaktivisti ja Afganistanin entinen naisasioiden ministeri kertoi, kuinka tilanne maassa on vielä sitäkin lohduttomampi mitä sosiaalinen media meille kertoo.

Puheenvuoroissa nousi vahvasti esille huoli vaikenemisesta. EU:lla on velvollisuus lopettaa hiljaisuus, kuunnella viestejä ja vaikuttaa. Inhimillisen kärsimyksen lieventämiseksi humanitäärinen apu on saatava perille ja kansainvälisen yhteisön on YK:n johdolla vaadittava ihmisoikeuksien palauttamista.

#AfghanWomen #Humanrights #Womensrights #Afghanistan #UnitedNations #EuropeanParliament Copyright: Alain Rolland for the European Union, 2022

Copyright: Alain Rolland for the European Union, 2022

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.