Vaasa Pride 2022

Tänä keväänä Pride -kulkueiden järjestäminen Euroopassa ei ole ollut itsestäänselvyys. Myöskään seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien tai perusturvan toteutuminen ei ole edelleenkään taattua. Väkivalta ja pelko eivät kuitenkaan saa pysäyttää ihmisoikeustyötä eikä viedä kenenkään iloa elämästä ja rakkaudesta. Tänä vuonna minulla on suuri kunnia toimia Vaasan Pridejuhlan suojelijana ja olla omalta osaltani varmistamassa, että myös sateenkaariyhteisön ihmisoikeudet toteutuvat niin Vaasassa kuin Euroopassa.

Vaasassa nähtiin Pride -kulkue viimeksi vuonna 2019. Tänä vuonna Vaasan Pride kokosi yli 800 tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kannattavaa marssijaa! Euroopan parlamentissa olen mukana LGBTQIA+ oikeuksia edustavassa ryhmässä, joka toimii niin maiden kuin puoluerajojen yli. Toivon, että saamme tänä syksynä edistystä myös Suomen translain uudistuksessa. Jokaisella on oikeus rakastaa sekä olla rakastettu ilman pelkoa ja voimme tehdä paljon sen eteen, että kaikilla olisi oikeus olla täysin oma itsensä. Yhteiskunnan pitää auttaa ja suojella eri vähemmistöjä.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.