Miapetra Kumpula-Natrille uusi kabinettipäällikkö ja erityisavustaja

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin Brysselin toimisto täydentyi uudella kabinettipäälliköllä ja erityisavustajalla syyskuussa. Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajan tehtävästä kabinettipäälliköksi siirtynyt Jesse Jääskeläinen (VTK) vastaa kabinetin työn johtamisesta, perussopimus-, työjärjestys-, ja toimielinasioiden seurannasta (AFCO) ja kansainvälisen kaupan seurannasta (INTA). Ilmasto- ja energia-asioista (ITRE) ja EU-US-delegaatiosta vastaavana erityisavustajana aloitti Otto Ilveskero.

Kabinettipäällikkönä aloittanut Jääskeläinen toimi aikaisemmin Eurooppalainen Suomi ry:n EU- ja viestinnästä vastaavana erityisasiantuntijana, EU- ja kansalaisviestinnästä vastaavana asiantuntijana Suomalaiset kehitysjärjestöt FIngolla, puheenjohtajana Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:ssä ja Eurooppanuoret ry:ssä sekä korkeakouluharjoittelijana viestintätoimisto Milttonilla. Jääskeläisen tausta on Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, jossa hän viimeistelee maisterin opintojaan yleisestä valtio-opista. Jääskeläinen on opiskellut laajasti muun muassa EU- ja KV-opintoja, retoriikkaa, feminismin tutkimusta, kehityspolitiikkaa sekä hallinnon- ja organisaation tutkimusta.

”Noin puolentoista vuoden Euroopan tulevaisuuskonferenssin seurannan jälkeen on erittäin mielenkiintoista hypätä juuri perussopimusten pariin. Toimielimet ja päätöksentekomekanismit ovat keskeisellä sijalla varmistettaessa, että unioni saavuttaa kansalaisille tärkeät poliittiset tavoitteet. Tällä vaalikaudella AFCO:n päämääränä on tehdä EU:n toiminnasta tehokkaampaa, demokraattisempaa ja avoimempaa ja tuoda se lähemmäs kansalaisia. Suomalainen näkemys demokratiasta näissä kysymyksissä on tuotava vahvasti pöydälle”, Jääskeläinen painottaa.

Jääskeläisen vastuulla on lisäksi kabinetin työn ja politiikan kokonaiskuvan ohjaaminen.

”On mahtavaa päästä hyödyntämään kansalaisjärjestöistä kertynyttä monipuolista kokemusta asiakysymyksistä, koordinoinnista, viestinnästä ja hallinnosta. Parlamentin hektisessä arjessa on tärkeää pystyä toimimaan tehokkaasti yhteisten tavoitteiden eteen. Teemme tiiminä työtä, jossa on kyse Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta”, Jääskeläinen linjaa.  

“Olen seurannut Kumpula-Natrin työtä jo vuosia, sillä hän inspiroi minua aikanaan lähtemään aktiiviksi Eurooppanuoriin, jossa hän itse toimi aikanaan perustavana jäsenenä ja lisäksi hän teki myös arvokkaan ja pitkän uran Eurooppalaisella Suomella. Siksi onkin hienoa päästä juuri Kumpula-Natrin tiimiin ja jatkaa työtä paremman Euroopan rakentamisesta”, Jääskeläinen päättää.

“Jääskeläisellä on pitkä ja monipuolinen tausta EU-politiikan parista. Odotan innolla tämän kokemuksen ja verkostojen hyödyntämistä kabinetin ja parlamentin työssä”, Kumpula-Natri kertoo.

Kumpula-Natrin kabinetissa aloitti syyskuussa erityisasiantuntijana Otto Ilveskero, joka vastaa ilmasto- ja energia-asioista (ITRE) sekä transatlanttisista suhteista (EU-US-delegaatio). Ilveskero työskenteli aiemmin Brysselissä energia-, ilmasto- ja liikenneasioista vastaavana konsulttina Grayling Public Affairs viestintätoimistossa ja Aula Europe konsulttitoimistossa. Hän on aiemmin työskennellyt myös Euroopan parlamentin viestintäosastolla sekä Ison-Britannian parlamentin alahuoneella. Ilveskero on opiskellut EU-politiikkaa London School of Economics and Political Science (LSE) -yliopistossa ja kansainvälistä politiikkaa Kentin yliopistossa.

“Eletään EU:n energia- ja ilmastopolitiikan kannalta kriittisiä vaiheita ja Euroopan parlamentin on pystyttävä samanaikaisesti vastaamaan nopeasti energiakriisiin sekä viimeistelemään Fit for 55 -ilmastopaketti. On erittäin mielenkiintoista päästä osallistumaan Miapetran kanssa siihen päätöksentekoon, jolla mahdollistetaan Euroopan ilmastotavoitteiden toteutuminen.”, Ilveskero kertoo.

“Otolla on laajasti osaamista EU:n ilmastolainsäädännön parissa työskentelemisestä ja on ilo toivottaa hänet tervetulleeksi Brysselin tiimiini.”, Kumpula-Natri toteaa. 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.