Ennallistamisasetus: järki voitti ja jatkamme työtä luontokadon pysäyttämiseksi!

Järki voitti ja jatkamme työtä luontokadon pysäyttämiseksi. Tätä työtä ei voi lykätä pois päiväjärjestyksestä. Euroopan parlamentti hyväksyi pohjaksi neuvoston kannan ennallistamisasetuksesta ja siihen muutoksia äänin 336 puolesta, 300 vastaan ja 13 tyhjää.

Tuen parlamentin kantaa ja näen että Suomenkin huolet on parlamentin kannassa hyvin huomioitu!

Parlamentin kanta ennallistamisasetukseen tuo merkittäviä joustoja komission pohjaesitykseen, ottaen esimerkiksi huomioon ruokaturvallisuuden ja eri jäsenmaiden luontotyyppien ominaispiirteet.

Turvemaille kohdistetut tavoitteet ovat parlamentin kannasta poistettu kokonaan, itse asiassa parlamentissa meni läpi koko artikla 9 poistaminen, joka koski siis maataloutta.

Metsien kohdalla meille on ollut haasteellista käsitellä heikentymättömyysvelvoitetta. Se poistettiin, koska se on myös ollut hankalasti määriteltävissä.

Parlamentin uudesta kannasta ei ole saatavilla vielä arviota asetuksen kustannuksista, mutta perustuen sisällytettyihin joustoihin, joissa esimerkiksi yksittäisten luontotyyppitavoitteiden sijaan käsitellään kansallisella tasolla luonnon tarpeita, voidaan arvioida, että hintalappu Suomelle on hyvin paljon pienempi kuin komission alkuperäisessä esityksessä tai edes neuvoston kannassa.

Seuraavaksi ennallistamisasetusta käsitellään parlamentin, komission ja neuvoston trilogineuvotteluissa. Toivon, että Suomi neuvostossa vastaan äänestämisestä huolimatta ryhtyy rakentavaan yhteistyöhön!

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.