Kumpula-Natri: Venäjän pakotteiden kierron on loputtava

Ukrainassa on käyty raakalaismaista sotaa kohta jo lähes kaksi vuotta. Europarlamentin kauppavaliokunnan Venäjä-seurantaryhmän uutena puheenjohtajana toimiva europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri nosti parlamentin täysistunnossa esille Venäjän vastaisten pakotteiden valvonnan ja tehokkuuden merkityksen osana Ukrainan tukemista.

”On hienoa ja tärkeää, että jaamme edelleen yhteisen vahvan tahdon Ukrainan tukemiseksi niin poliittisesti, sotilaallisesti ja taloudellisesti. Neuvoston on päästävä ratkaisuun 50 miljardin tuesta Ukrainaan Orbanin yli. Mikään maa ei voi taistella vihollista vastaan ilman toimivaa yhteiskuntaa, sähköä, kouluja, sairaaloita ja yhteiskunnan peruspalveluja.”

Ukraina tarvitsee kaiken mahdollisen tuen voittaakseen sodan. Aseavun lisäksi on keskeistä valvoa, että EU:n pakotepolitiikka toimii. EU on lisäämässä asetuotantoaan ja tukee Ukrainaa. Emme voi mitenkään hyväksyä Venäjän talouden, saati sen armeijan tukea. Uutena parlamentin kauppavaliokunnan Venäjä-seurantaryhmän puheenjohtajana lupaan, että teemme kaikkemme toimiaksemme pakkoteiden kiertämistä vastaan, Kumpula-Natri kommentoi.

”Monia pakotteita kierretään kolmansien maiden kautta. Tullitilastot näyttävät, että EU-maiden vienti Keski-Aasian maihin kasvoi epärealistisen 80 prosentilla vuodessa, vaikka vienti Venäjälle laski. Monet shokeeraavat artikkelit mediassa kertovat tavaroista, joiden määränpää on muka Keski-Aasiassa, mutta jotka silti päätyvät Venäjälle.”

Meidän täytyy varmistaa, että jopa taistelukentälle päätyviä tavaroita ei viedä Euroopan unionista Venäjälle pakotteista huolimatta. Pakotteiden kierron on loputtava. Painetta on lisättävä erityisesti kolmansiin maihin, jotta varmistamme ettei yksikään eurooppalainen yritys tee rahaa ukrainalaisten verellä, Kumpula-Natri puhui parlamentissa tiistaina.

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.