EU Naisten suojana -ystävänpäivän keskustelutilaisuus 14.2.

KUTSU:

Ystävänpäivänä puhutaan Naisten oikeuksista!

Mikä on VAW Violence against Women -direktiivi? Miten EU edistää naisten oikeuksia? Mikä on EU:n rooli tasa-arvon edistämisessä?

Naisten oikeuksia edistävän VAW-direktiivin kolmikantaneuvottelut parlamentin ja neuvoston kesken päättyivät 6.2. Kyseessä on ensimmäinen EU:n lakiesitys, joka huomioi naisiin kohdistuvan väkivallan eri muotoja lähisuhdeväkivallasta verkkoväkivaltaan. Euroopan parlamentti vaati direktiiviin mukaan suostumusperustetta raiskauksen kriteeristöön. Valitettavasti neuvosto ei päässyt asiasta yhteisymmärrykseen.

Miksi vielä 2020-luvulla naisten kohtaaman väkivallan tuomitsemiseksi pitää käydä näin kovia vääntöjä? On selvää, että naisten oikeuksien edistäminen vaatii vielä paljon työtä niin EU-tasolla, kuin Suomessakin.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kutsuu Sinut ja ystäväsi 14.2. ystävänpäivänä kuulemaan ja keskustelemaan tästä polttavasta ja ajankohtaisesta asiasta kanssamme.

Keskustelussa mukana ovat tutkija Tuija Saresma, Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén ja Nytkis ry:n  pääsihteeri Silla Kakkola.

Lämpimästi tervetuloa mukaan.  Tarjolla on sydänpullaa ja kahvia!

Keskiviikkona 14.2. klo. 16.00-17.00 Rakastan-kahvilassa (Mannerheimintie 13, Helsinki)

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.