Suomi ei saa kaataa yritysvastuudirektiiviä

Keskustelu yritysvastuudirektiivistä käy kuumana. Suuren valiokunnan tänään tekemä päätös on pettymys,” europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kommentoi.

– Olen erityisen pettynyt, että pitkien valmisteluiden jälkeen edes pohditaan direktiivin kaatamista. Varsinkin kun hallituskin toteaa, että kolmikantaneuvotteluissa on saavutettu hyvä tasapaino. Pidän hyvänä, että eduskunta tiukensi Orpon hallituksen liikkumatilaa lausumallaan, jonka mukaan Suomen tulee arvioida kokonaisuuden tasapainoa, jos Suomi pidättäytyy äänestämisestä ja näin  mahdollisesti estäisi  direktiivin valmistumisen,” Kumpula-Natri kommentoi.

Yritysvastuudirektiivin trilogien neuvottelutulos on ollut tiedossa joulukuusta lähtien. Direktiiviin ei olla lisätty mitään trilogisovun jälkeen. Neuvosto on päivittänyt mandaattiaan jo aiemmin ennen lopun poliittisia neuvotteluita koskien mm. joukkokannetta ja todisteluvelvollisuutta.

-Yritysvastuudirektiivi on vastuullisen yritystoiminnan etu. Suomalaiset yritykset ovat monet tässä jo tosi pitkällä. Heiltä vedettäisiin matto jalkojen alta, jos Euroopassa saman minimitason saavuttaminen kaikkialla ei etenisikään. On välttämätöntä, että esitys saataisiin hyväksyttyä.

Euroopan parlamentin neuvottelija Lara Wolters, S&D Hollannista, on pitänyt ryhmämme tietoisena neuvottelujen etenemisestä säännöllisesti ja ennakkovaikuttaminen on onnistunut meillä hyvin,” Kumpula-Natri päättää.

(tiedote on julkaistu 8.2.24)

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.