Kumpula-Natri Ranskan talousfoorumin Aix-en Provenceen

Europarlamentaarikko ja tuleva kansanedustaja Miapetra Kumpula Natri (sd.) osallistuu viikonloppuna loppuviikolla ”Les Recontres Economicues”- talousfoorumiin, joka järjestetään Aix-en Provencessa Etelä-Ranskassa. Talousfoorumia on järjestetty jo vuodesta 2001 asti. Se kerää yhteen taloustieteilijöitä, talousjohtajia ja poliittista johtoa ympäri maailman. Tämän vuoden keskustelun pääteemana on löytää ratkaisuja 2020-luvun maailmanlaajuisista haasteista toipumiseen ja talouden vahvistamiseen. Kaksipäiväisessä foorumissa järjestetään yli 50 keskustelua ja mukana ovat muun muassa Euroopan Keskuspankin johtaja Christine Lagarde ja entinen EU:n kauppakomissaari Peter Mandelson.

Kumpula-Natri on kutsuttu puhumaan tilaisuuden avauskeskusteluun, jossa teemana on talouden kohtaamat häiriöt (economy facing disruption). Samassa paneelikeskustelussa ovat juuri sisämarkkinaraportin julkaissut Italian entinen pääministeri Enrico Letta, Aasian teollisuus- ja investointipankin johtaja Liqun Jin, Länsi-Afrikan Talous-Unionin ympäristöasioista vastaava komissaari Kako Nubukpo ja järjestäjän Les Cercle des Economistés -0ajatuspajan edustaja Pierre Dockés.

– Euroopan kilpailukyky ja talous vaativat toimia. Shokkeja ovat aiheuttaneet korona, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja teknologian nopea kehitys. Yhdysvallat kiihdytti investointeja IRA-paketilla ja Kiinassa valtion osuus sekottaa markkinoita. Euroopan täytyy toimia, ja saada vahvistettua omaa talouskasvuaan. Tärkeintä on samalla turvallisuuden vahvistaminen, eli Ukrainan puolustaminen on tärkein, akuutein ja taloudellisesti perusteltava reunaehto. Teknologia muuttaa työnteon tapoja, mutta myös tulonmuodostusta. Tarvitsemme avointa keskustelua Euroopan talouden tulevaisuudesta. On hienoa päästä mukaan keskusteluun ja hakemaan ratkaisuja tulevaisuuden taloushaasteisiin”, Kumpula-Natri kommentoi. Les Recontres Economicues- talousfoorumi järjestetään Ranskan Aix-en Provincessa tulevana viikonloppuna 5.-6.7. 

Tagit

Tutustu lisää

Uutiskirje

Pysy ajantasalla viimeisimmistä kuulumisista suoraan EU- kentältä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.