Miapetran joulukalenteri 2018

On jälleen joulukuu!

Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että on aika jo perinteeksi muodostuneen Miapetran joulukalenterin.

Kalenteria voit seurata Facebookista tai täältä verkkosivuiltani!

14. Luukku: niin ikään suorana Katowicesta!

Joulukalenterin 14. luukku tuli live-tilassa Puolasta: Toinen päiväni Katowicen kulisseissa! 🤶🌍

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Perjantaina 14. joulukuuta 2018

13. Luukku tuli live-tilassa Puolasta: Päivä 1 Katowicen kulisseissa, olkaa hyvä! 🤶🌍

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Torstaina 13. joulukuuta 2018

12. Luukku: Joulukalenterin 12. luukku: Työssä eurooppalaisten arvojen ja rauhan puolesta.

I Europe #strasbourg

Joulukalenterin 12. luukku: Työssä eurooppalaisten arvojen ja rauhan puolesta. I ❤ Europe #strasbourg

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Keskiviikkona 12. joulukuuta 2018

11. Luukku: Nostan esiin vakavan teeman: Ilmastonmuutoksen.

Toivon voivani myöhemmin iloita siitä, että Eurooppa ja maailma ryhtyivät toimiin tarpeeksi ajoissa. Itse olen ainakin valmis. Oletko sinä?

YK:n ilmastosopimuksen osapuolet ovat kokoontuneet neuvottelemaan Pariisin sopimuksen toimeenpanosta ja uusista ilmastonmuutoksen torjuntakeinoista Puolan Katowiceen. Osallistun itse kokoukseen loppuviikosta europarlamentin delegaatiossa.

Maailman mailta odotetaan vastauksia siihen, miten maapallon keskilämpötilan nousu saadaan pidettyä alle 1,5 asteessa. Syksyllä julkaistu IPCC:n ilmastoraportin ja tutkijoiden viesti on selvä: Jotta tavoitteeseen päästään, ilmastotoimia on kiristettävä viipymättä.

Miapetran joulukalenteri 2018 – 11. luukku

11. luukussa nostan esiin vakavan teeman: Ilmastonmuutoksen. Toivon voivani myöhemmin iloita siitä, että Eurooppa ja maailma ryhtyivät toimiin tarpeeksi ajoissa. Itse olen ainakin valmis. Oletko sinä? YK:n ilmastosopimuksen osapuolet ovat kokoontuneet neuvottelemaan Pariisin sopimuksen toimeenpanosta ja uusista ilmastonmuutoksen torjuntakeinoista Puolan Katowiceen. Osallistun itse kokoukseen loppuviikosta europarlamentin delegaatiossa. Maailman mailta odotetaan vastauksia siihen, miten maapallon keskilämpötilan nousu saadaan pidettyä alle 1,5 asteessa. Syksyllä julkaistu IPCC:n ilmastoraportin ja tutkijoiden viesti on selvä: Jotta tavoitteeseen päästään, ilmastotoimia on kiristettävä viipymättä.

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Tiistaina 11. joulukuuta 2018

10. Luukku: Olin panelistina maahanmuuttoaiheisessa seminaarissa, jossa pohdittiin mm. miten saamme parhaat osaajat Suomeen ja pidettyä heidät täällä. Tarvitsemme lisää nokioita ja wärtsilöitä!

Kymmenes joulukalenterin luukku aukeaa tänään. Olin tänään panelistina maahanmuuttoaiheisessa seminaarissa, jossa…

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Maanantaina 10. joulukuuta 2018

9. Luukku: Iloitsen koirastamme Lukasta! Sen lisäksi että Luka on maailman suloisin, muistaa hän ulkoiluttaa minua ja muita perheemme jäseniä päivittäin.

Varaa aikaa itsellesi ja läheisillesi, myös keskellä joulukiireiden! Se on tärkeää hyvinvoinnillemme. Henkinen jaksaminen on yhä enemmän esillä myös työsuojelukysymyksenä! Luka muistuttaa minua tästä joka päivä! 😇🐶

Joulukalenterin 9. luukussa iloitsen koirastamme Lukasta! Sen lisäksi että Luka on maailman suloisin, muistaa hän…

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Sunnuntaina 9. joulukuuta 2018

8. Luukku: Mepin lauantaiarkea – ennen pojan kuskausta salibandy-turnaukseen Lohjalle ja sen aikana käyn myös Espoon ja Kirkkonummen glögeillä. Ja tietysti katson myös viimeisen matsit!

Mepin lauantaiaamua – ennen pojan kuskausta salibandy-turnaukseen Lohjalle ja sen aikana käyn myös Espoon ja Kirkkonummen glögeillä. Ja tietysti katson myös viimeisen matsit!

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Lauantaina 8. joulukuuta 2018

7. Luukku: Tänään iloitsen Euroopan unionin tekemiä päätöksiä, jotka helpottavat konkreettisesti ja suoraan kansalaisia!

Yksi tällainen, on roaming-paketti, jossa toimin itse parlamentin esittelijänä. Kesän 2017 jälkeen kansalaiset ovat saattaneet soittaa EU-maasta kotimaahansa ja käyttää internetiä EU-alueella matkustaessaan ilman lisälaskuja!

Katso videolta, miten kyseinen roaming-paketti oikein syntyikään! Toivottavasti myös EU-lainsäädännön muotoutuminen aukeaa hieman siinä samalla.

Tämän päivän kalenteriluukku ja siinä julkaistu video on ensimmäinen osa kuusiosaista ”Miten EU toimii?” -sarjaa.

Miapetran joulukalenteri 2018 – 7. luukku

7. luukun vuoro: tänään iloitsen Euroopan unionin tekemiä päätöksiä, jotka helpottavat konkreettisesti ja suoraan kansalaisia!Yksi tällainen, on roaming-paketti, jossa toimin itse parlamentin esittelijänä. Kesän 2017 jälkeen kansalaiset ovat saattaneet soittaa EU-maasta kotimaahansa ja käyttää internetiä EU-alueella matkustaessaan ilman lisälaskuja!Katso videolta, miten kyseinen roaming-paketti oikein syntyikään! Toivottavasti myös EU-lainsäädännön muotoutuminen aukeaa hieman siinä samalla. Tämän päivän kalenteriluukku ja siinä julkaistu video on ensimmäinen osa kuusiosaista "Miten EU toimii?" -sarjaa.

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Perjantaina 7. joulukuuta 2018

6. Luukku: Itseoikeutetusti tämä maa, Suomi, joka on ilon aihe ja juhlimisen arvoinen!

Onnea 101 vuotta 🇫🇮🇫🇮🇫🇮.

Joulukalenterin luukku numero 6 🤶🎅 – itseoikeutetusti tämä maa, Suomi, joka on ilon aihe ja juhlimisen arvoinen! Onnea 101 vuotta! 🇫🇮🇫🇮🇫🇮

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Perjantaina 7. joulukuuta 2018

5. Luukku: Tänään iloitsen kansainvälisestä yhteistyöstä, joka on erityisen tiivistä tietysti muiden Pohjolan maiden kanssa.

Videolla terveisensä lähettää Ruotsin entinen demaripääministeri, nykyisin ilmastonmuutoksen hillintää ja hiilineutraaliutta ajava sekä metsien roolista aktiivisesti puhuva Göran Persson!

Kuten Göran sen sanoisi: God jul!

Miapetran joulukalenteri 2018 – Viides luukku

On 5. päivä joulukuuta, eli viidennen luukun aika! Tänään iloitsen kansainvälisestä yhteistyöstä, joka on erityisen tiivistä tietysti muiden Pohjolan maiden kanssa.Videolla terveisensä lähettää Ruotsin entinen demaripääministeri, nykyisin ilmastonmuutoksen hillintää ja hiilineutraaliutta ajava sekä metsien roolista aktiivisesti puhuva Göran Persson! Kuten Göran sen sanoisi: God jul!

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Keskiviikkona 5. joulukuuta 2018

4. Luukku: Työkaverit ovat aina tärkeitä ja työpaikalla jaksamiseen liittyy hyvä henki. Tänään iloitsen omasta tiimistäni!

On aika neljännen luukun: Iloa Eurooppaan minulle tuo kirjaimellisesti tiimini, eli Miriikka, Susanna, Matti, Essi ja …

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Tiistaina 4. joulukuuta 2018

3. Luukku: Tänään iloitsen lukuisista koulutus- ja opintomatkoista, joita EU mahdollistaa!

Tunnetuin esimerkki lienee Erasmus-vaihto. Jo vuonna 1987 käynnistynyt ohjelma on antanut miljoonille nuorille tilaisuuden opiskella ulkomailla. Suomalaisiakin ulkomailla on käynyt kymmeniä tuhansia!

Kuulun itsekin Erasmus-sukupolveen: 1990-luvun alkupuolella olin Insinööriharjoittelussa Englannissa ja Ranskassa puolestaan opiskelemassa kansainvälistä kauppaa. Kokemukset olivat mielestäni mahtavia, mutta ne saivat minut myös pohtimaan, miksi meillä on arkisissa asioissa niin paljon rajoja EU-maiden välillä.

Millaisia kokemuksia sinulla on Erasmus-vaihdosta?

Katso vielä videolta, keitä tällä kertaa saapui luokseni Brysseliin toivottamaan joulua – ja vieläpä oikein komeasti! Punaista joulunodotusta!

Miapetran joulukalenteri 2018 – kolmas luukku

Kolmannessa kalenteriluukussa iloitsen lukuisista koulutus- ja opintomatkoista, joita EU mahdollistaa! Tunnetuin esimerkki lienee Erasmus-vaihto. Jo vuonna 1987 käynnistynyt ohjelma on antanut miljoonille nuorille tilaisuuden opiskella ulkomailla. Suomalaisiakin ulkomailla on käynyt yli 50000 opiskelijaa!Kuulun itsekin ”Erasmus-sukupolveen”: olin insinööriopiskelijana harjoittelussa Englannissa ja Ranskassa vaihdossa opiskelemassa kansainvälistä kauppaa. Kokemukset olivat mielestäni mahtavia, mutta ne saivat minut myös pohtimaan, miksi meillä on arkisissa asioissa niin paljon rajoja EU-maiden välillä. Millaisia kokemuksia sinulla on Erasmus-vaihdosta?Katso vielä videolta, keitä tällä kertaa saapui luokseni Brysseliin toivottamaan joulua – ja vieläpä oikein komeasti!

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Maanantaina 3. joulukuuta 2018

2. Luukku: Joulukalenterin toisessa luukussa kuva Brysselin joulumarkkinoilta, jonka teemana tänä vuonna Suomi ja Kainuu!

Joulukalenterin toisessa luukussa kuva Brysselin joulumarkkinoilta, jonka teemana tänä vuonna Suomi ja Kainuu! On ollut…

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Sunnuntaina 2. joulukuuta 2018

1. Luukku: Huh, kylläpä aika rientää. Kuin huomaamatta marraskuu vaihtui joulukuuksi! Tämä tarkoittaa (rumpujen pärinää), että on aika käynnistää Miapetran joulukalenteri 2018! Ensimmäisen luukun aiheena on itseoikeutetusti rauha.

Miapetran joulukalenteri 2018 – ensimmäinen luukku

Huh, kylläpä aika rientää. Kuin huomaamatta marraskuu vaihtui joulukuuksi! Tämä tarkoittaa (rumpujen pärinää), että on aika käynnistää Miapetran joulukalenteri 2018!Jokaisessa luukussa kerroin jonkin iloisen asian, minkä Eurooppa tai Euroopan unioni elämääni tuo. Olisi hienoa kuulla myös sinun ajatuksiasi. Kommentoi siis rohkeasti alle, mikä Euroopassa tuo sinulle iloa!Iloista joulukuuta!

Julkaissut Miapetra Kumpula-Natri Perjantaina 30. marraskuuta 2018